2012 Spätburgunder Trocken

Tyskland Rheingau Rheingau
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 020201006
Udsolgt
kr. 175,00

Assmannshausen er en lille landsby langs Rhein-floden, i Rheingau-regionen. Og i det ellers Rieslingsdominerede områder, finder man omkring denne lille landsby et terroir, hvor Spätburgunder-druerne trives som få andre steder i Tyskland. Og det er lige her, i Assmannshausen, at Weingut Krone har deres Spätburgunder-marker.

Til denne cuvée blander Weingut Krone druer markerne Hinterkirch, Frankenthal og Magdalenenkreuz. Man fornemmer hurtigt terroirets kvalitet og Weingut Krones formåen, i den henrivende duft som suser op fra glasset, når vinen skænkes. Modne kirsebær, blomster fra selvsamme træ, en besnærende fornemmelse af syrlige bær som tranebær og ribs, som dog flyder ind over smagsløgene i en imponerende saftig indpakning. Tanninerne er helt fine og medgørlige, og lever præcis det subtile modspil, som man håber på i god Spätburgunder.

Et fremragende glas som på smukkeste vis cementerer, at man i Tyskland har et gigantisk potentiale for Pinot Noir/Spätburgunder.

Weingut Krone

Weingut Krone er en sovende kæmpe, der inden for de seneste knap ti år er vågnet af sin dvale og nu står over for at erobre hjerterne og indtage vinreolerne hos vinelskere verden over. Det er særligt, da Wegeler-Drieseberg familien overtager driften af Weingut Krone, at der kommer skub i tingene. 

Anja og Tom Drieseberg har rigeligt med erfaring i, hvordan man driver en tysk vingård, da de med deres familievingård, Weingüter Wegeler, kontinuerligt har produceret vin af høj kvalitet, der flere gange har høstet både høje point og rosende ord fra de internationale vinanmeldere. Det er med Anja og Tom Drieseberg ved roret, at Weingut Krone i 2016 ansøger om VDP-status, modtager den, og dermed indtager rollen som VDP's absolut yngste medlem. 

De nye ambitioner går heller ikke det tyske vin- og madmagasin, Falstaff, næsen forbi. I en anmeldelse af Weingut Krone skriver de, ”Der foregår noget bemærkelsesværdigt i dette traditionelle Assmannshäuser vineri”. Også i de internationale vinanmelderes spalter er rosen og anerkendelsen begyndt at vise sig. Weingut Krone lader til at være ustoppelige på deres kurs mod toppen, og hos Otto Suenson er vi taknemmelige for at få lov til at være med på rejsen og repræsentere de enestående vine.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.