2017 Spätburgunder Blanc de Noir

Tyskland Rheingau Rheingau
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 632417
Udsolgt
kr. 169,00

Saftig, levende og frugtig hvidvin, lavet på den blå druesort Spätburgunder. En unik vintype, hvor man undlader kontakt med skallerne, hvorfor vinen ender med at være hvid. Indsmigrende duft af Conference Pære, lyse skovbær og honningmelon, komplementeret af hvide blomster og en anelse figen. På tungen opleves vinen læskende og forfriskende, med en levende syre og vibrerende mineralitet. Hvid fersken, gule rosenknopper og rosa grapefrugt, suppleres af sarte toner af lyse jordbær og lakrids. En oplagt ledsager til stegt fjerkræ eller mellemfyldige fiskeretter. 

Vinen er lavet druesorten Spätburgunder, og så kendt som Pinot Noir. Druerne kommer fra markerne Frankenthal, Höllenberg og Hinterkirch i Assmanshausen, hvor jordbunden er præget af den karakteristiske skiffer. Kun de bedste druer udvælges, hvorefter de presses ganske blidt. Gæringen foregår på ståltanke, ligesom at vinen lagrer reduktivt på ståltanke. Dette for at bevare frugt, finesse og friskhed.

Weingut Krone

Weingut Krone er en sovende kæmpe, der inden for de seneste knap ti år er vågnet af sin dvale og nu står over for at erobre hjerterne og indtage vinreolerne hos vinelskere verden over. Det er særligt, da Wegeler-Drieseberg familien overtager driften af Weingut Krone, at der kommer skub i tingene. 

Anja og Tom Drieseberg har rigeligt med erfaring i, hvordan man driver en tysk vingård, da de med deres familievingård, Weingüter Wegeler, kontinuerligt har produceret vin af høj kvalitet, der flere gange har høstet både høje point og rosende ord fra de internationale vinanmeldere. Det er med Anja og Tom Drieseberg ved roret, at Weingut Krone i 2016 ansøger om VDP-status, modtager den, og dermed indtager rollen som VDP's absolut yngste medlem. 

De nye ambitioner går heller ikke det tyske vin- og madmagasin, Falstaff, næsen forbi. I en anmeldelse af Weingut Krone skriver de, ”Der foregår noget bemærkelsesværdigt i dette traditionelle Assmannshäuser vineri”. Også i de internationale vinanmelderes spalter er rosen og anerkendelsen begyndt at vise sig. Weingut Krone lader til at være ustoppelige på deres kurs mod toppen, og hos Otto Suenson er vi taknemmelige for at få lov til at være med på rejsen og repræsentere de enestående vine.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.