2012 Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder

Tyskland Rheingau Rheingau
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 632512
Udsolgt
kr. 349,00

Kompleks, intens og frugtfyldt Spätburgunder fra den unikke vinmark Assmannshäuser Höllenberg. Duften udfolder sig blidt med noter af søde kirsebær, solbær og våd skiffer, komplementeret af tørrede urter og hvid peber. Silkeblød på tungen, med en kerne af mørk frugt, suppleret af underskov, våde sten og krydrede undertoner. De perfekt integrerede tanniner, den vibrerende mineralitet og ekstraktfulde frugt, danner rammen om en Spätburgunder i komplet balance.

Druerne til vinen kommer fra vinmarken Assmannshäuser Höllenberg som ligger utroligt stejlt (40-60% hældning) og med eksponering fra sydvest. Et unikt terroir defineret af den mørke skiffer i jordbunden, de stejle skråninger og det relativt varme, lokale klima. En af Tysklands mest berømte marker for produktion af rødvin. Gennem lave høstudbytter og selektivt håndarbejde  producerer Krone denne karakterfulde  og intense Spätburgunder. Vinen lagrer i 2-3 år inden frigivelse, heraf i en længere periode på små egetræsfade.

Weingut Krone

Weingut Krone er en sovende kæmpe, der inden for de seneste knap ti år er vågnet af sin dvale og nu står over for at erobre hjerterne og indtage vinreolerne hos vinelskere verden over. Det er særligt, da Wegeler-Drieseberg familien overtager driften af Weingut Krone, at der kommer skub i tingene. 

Anja og Tom Drieseberg har rigeligt med erfaring i, hvordan man driver en tysk vingård, da de med deres familievingård, Weingüter Wegeler, kontinuerligt har produceret vin af høj kvalitet, der flere gange har høstet både høje point og rosende ord fra de internationale vinanmeldere. Det er med Anja og Tom Drieseberg ved roret, at Weingut Krone i 2016 ansøger om VDP-status, modtager den, og dermed indtager rollen som VDP's absolut yngste medlem. 

De nye ambitioner går heller ikke det tyske vin- og madmagasin, Falstaff, næsen forbi. I en anmeldelse af Weingut Krone skriver de, ”Der foregår noget bemærkelsesværdigt i dette traditionelle Assmannshäuser vineri”. Også i de internationale vinanmelderes spalter er rosen og anerkendelsen begyndt at vise sig. Weingut Krone lader til at være ustoppelige på deres kurs mod toppen, og hos Otto Suenson er vi taknemmelige for at få lov til at være med på rejsen og repræsentere de enestående vine.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.