2017 Doctor Grosses Gewächs Trocken

Rheingau
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 631617
Udsolgt
kr. 425,00

Storslået, tør Riesling fra den mytiske vinmark Bernkasteler Doctor. En vin der i særdeleshed sammenkobler rigdom og koncentration, med fuldkommen renhed og raffinement. En dyb og meget kompleks duft smyger sig op af glasset, med noter af lime, gyldne citrusfrugter, mandariner, pink grape og laurbærblade, komplementeret af urtehave, røg og knuste sten. Smertende intens på tungen, med en næsten ubeskrivelig energi, syre og mineralitet. Smagen følger næsen flot, med sin helt rene frugt og let krydrede karakter, ledsaget af bagvedliggende toner af røg. Fokuseret, præcis og uendelig lang finish - simpelthen et mesterligt udtryk af Doctor.

Bernkasteler Doctor er en af Mosels mest legendariske vinmarker. En mark der fylder blot 3,26 hk., og hermed på listen over én af Mosels mindste. Placeret i 123-200 meters højde med en stigning på op til 65% og med en jordbund bestående af blå skiffer. I slutningen af 1800-tallet kommer Wegeler til og ejer i dag 1,12 hk. - hermed én af blot 6 producenter der laver vin fra denne mark. Historisk set havde vin fra Bernkasteler Doctor højere anseelse end nogle af de mest sagnomspundne vine fra Bordeaux, hvilket daværende priser også vidner om. Wegeler betalte tilbage i 1900 afsindige beløb for deres jordbesiddelser og omregnet til dagens mønt, så er det den dyreste vinmark handlet i Tyskland. I dag har Bernkasteler Doctor i særdeleshed genvundet sin status og der hersker ingen tvivl om at nogle af Tysklands største vine stammer her fra.

Robert Parker 93 points

"...flinty, pure and precise on the coolish and rocky nose. ..."

Juni 2019

James Suckling 95 points

""The effusive, peachy nose pulls you into this succulent and creamy beauty. Excellent...""

Weingüter Wegeler

Weingüter Wegeler er ejet af Tom Drieseberg og hans kone. Vingården er grundlagt i 1882 i Rheingau og sidenhen udvidet med nogle af de bedste besiddelser i Moseldalen.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.