Lombardiet

Lombardiet ligger i det nordlige Italien tæt på Milano, hvor det historisk set har fristet en lidt overset tilværelse som vinregion til trods for området i løbet af de seneste 50-60 år har været hjemsted for nogle af Italiens bedste og mest prestigefyldte mousserende vine.


pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden

Lombardiets vintradition kan spores langt tilbage, nærmere bestemt til da de gamle grækere bosatte sig langt Po-flodens bredder for omkring 2800 år siden. 

Alligevel har den naturskønne region, der ligger i det, som ofte betegnes ”Italiens industrielle kraftcenter”, altid stået i skyggen af Toscana, Veneto og Piemonte.

Faktisk var det først, da man for 50-60 år siden begyndte at lave Champagne-inspirerede mousserende vine, at regionen for alvor begyndte at havne på mange vinelskeres landkort.

I dag er navnet Franciacorta til gengæld blevet nærmest synonymt med nogle af Italiens absolut bedste og mest indbydende mousserende vine.

Men derudover har Lombardiet også meget andet at tilbyde.

Det gælder ikke mindst områderne Oltrepo Pavese, der ligesom Franciacorta har specialiseret sig i mousserende vine af meget høj kvalitet, og Valtellina, hvor man producerer Piemote-lignende rødvine på den lokale udgave af den klassiske Nebbiolo-drue, Chiavennasca.