2017 Nostre Païs Rouge MG

Udsolgt
kr. 319,00

"Costières de Nîmes er Rhônedalens bedst bevarede hemmelighed" – Michel Gassier.

I en tid, hvor appellationerne i Rhônedalen trækker mere opmærksomhed end nogensinde, og hvor navne som Hermitage, Côte Rôtie, Châteauneuf-du-Pape og Gigondas er blevet fast inventar på vinkort og i samlinger verden over. Den øgede opmærksomhed på regionen har fået en ny generation af vinmagere til at genopdage gamle og glemte områders potentiale, og et af de mest spændende er det sydlige Costières de Nîmes.

Costières de Nîmes er et nyt navn i en Rhône-kontekst, da området indtil 2004 tilhørte Languedoc-regionen, før det blev overdraget til Rhônedalen. Men der har været vinaktivitet i området siden oldtidens grækere og romere gjorde de omkringliggende floder til naturlige handelsruter. Michel Gassier forklarer, at terroiret her ikke er meget anderledes end det, man finder i Châteauneuf-du-Pape, men én faktor er altafgørende: afstanden til Middelhavet.

Michel Gassiers marker køles af de friske havvinde, og derfor kan han her i Costières de Nîmes producere vine med en elegance, der er uopnåelig noget andet sted i Rhônedalen. Frugten nærmest strutter af liv i glasset, og Gassiers nænsomme tilgang til sin produktion efterlader dig med en glasklar smagsprofil, som er gennemsyret af sit terroir-ophav.

Vinen åbner med noter af hindbær, brombær og mørke kirsebær, som bæres fremad på paletten af en imponerende syre og holdes sammen af en finkornet tanninstruktur. Et imponerende glas vin, som vi kun kan sælge til denne pris, fordi området fortsat er en af Rhônedalens bedst bevarede hemmeligheder.

93 point | Jeb Dunnuck

"I loved the 2017 Costières De Nîmes Nostre Païs, and I think it’s a step up over the 2018. Based on 55% Grenache, 25% Syrah, and the rest Mourvèdre, Cinsault, and Carignan, from the cooler, southern part of the appellation, it offers complex notes of sweet red and black fruits, ground herbs, incense, and peppery spice. Medium to full-bodied, concentrated, and layered, with sweet tannins, it would easily stand beside wines running 2-3 times the price in a blind tasting."

89-92 point | Robert Parker

"A blend of 55% Grenache, 25% Syrah, 10% Mourvèdre and 5% each Carignan and Cinsault, the 2017 Costieres de Nimes Nostre Pais comes largely from sandy soils. It offers super ripe notes of black cherries and apricots. Full-bodied, rich and velvety, it finishes with plenty of flavor and length."

91 point | Wine Enthusiast

"This perfumed blend of Grenache (55%) and Syrah (25%) is accented by smaller proportions of Mourvedre, Carignan and Cinsault. Voluptuous black-plum and preserved-strawberry flavors are swathed by layers of wild thyme, mint and earth. Concentrated yet freshened by redcherry acidity, this softly tannic sip should drink at peak through 2026."


Michel Gassier

Michel Gassiers familie har dyrket vinmarkerne i Rhônedalen i 4 generationer, og hans barndom har været brugt til at lege mellem vinstokke og tønder, når han ikke hjalp til og gik til hånde.

I dag laver han vine i eget navn og er blevet en bannerfører for innovation og nybrud i Rhônedalen. For Michel Gassier laver vin i det, han selv kalder for 'Rhônedalens bedst bevarede hemmelighed' – området Costières de Nîmes. Et område, hvis moderne vinhistorie først rigtigt begynder i 2004, da det officielt indlemmes i Rhônedalen. Men siden da har området gennemgået en mildt talt imponerende udvikling, hvor kvaliteten på vinene har nået et niveau, der placerer dem selvsikkert i toppen af hierarkiet blandt Rhônedalens appellationer uden, at det på nogen måde kan ses på priserne, vel at mærke.

Og denne fortjente status skyldes den imponerende indsats fra virtuose ildsjæle som Michel Gassier.