2020 Airen Terra

Spanien Castilla La Mancha La Mancha
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 01042320
Udsolgt
kr. 99,00

Delikat, sprød og forfriskende hvidvin, på områdets klassiske druesort Airén. En seriøs og moderne udgave af denne ellers noget udskældte drue, der i de rette hænder, kan give vine med stor mineralitet, typicitet og elegance. Let og luftig som alle Verum's vine, med fokus på frugten og forfinet aromatik. Fin citrongul farve, med komplekse duftnoter af hvide æbler, lyse grapefrugter, kamilleblomster og knust kalk, der ledsages af de fineste antydninger af urtehave og moden banan. Saftig, levende og læskende mundfølelse, der byder på en imponerende syrestruktur og en næsten saltagtig fornemmelse. En potpourri af lyse sommerfrugter og bittersød citrus, med undertoner af blomsterhonning, middelhavsurter og citronbalsamico. Som skabt til salte skaldyr, sprøde salater eller citrusmarinerede fiskeretter, der dog i virkeligheden ikke behøver noget til. Et pragteksempel på fokuseret Airén fra den fremadstormende vinregion La Mancha - og endnu et bevis på hvor dygtig en producent vi har med at gøre. Verum er i topform!

Vinen er sammensat af 100% Airén, med oprindelse fra et udvalg af økologiske dyrkede vinmarker, beplantet med gennemsnitligt 30 år gamle vinstokke. Udelukkende økologisk dyrket frugt, der håndhøstes og sorteres grundigt i selve marken, inden ankomst til selve vineriet i 'Tomelloso'. Efter pres, udføres såkaldt koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i et døgns tid, for netop at udtrække smag og forbedre vinens tekstur. Mosten gærer på rustfri ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller ('sur lie') i 3 mdr., inden vinen endeligt tappes på flaske.

Verum Bodegas y Vinedos

Verum Bodegas y Vinedos er et familieejet vinhus og destilleri beliggende i Tomelloso i La Mancha-regionen, der laver karakterfulde og sandfærdige vine i tråd med områdets særlige traditioner.


FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.