2016 Castello di Brolio Chianti Class. Gr. Sel. 6 Liter
En stor vin med masser af nuancer, der bare venter på at folde sig ud. Næsen byder velkommen med røde kirsebær, blommer, lidt balsamico og et strejf af vanilje fra fadlagringen. En vin, der i smagen starter rank og kontrolleret med en del tannin og syre. Med tid i glasset lukker den op for alle sine fine frugtnuancer og en stor blødhed. En stor vin, der kræver det bedste stykke kød som ledsager.
Dette er slottes store vin, der skal vise alle de nuancer som ejendommen kan opdrive. Vinen er sammensat af de bedste sangiovese druer, med 5 % cabernet sauvignon og 5 % petit verdot i blandingen. Castello di Brolio har mere end 200 hektar med vinmarker, som de kan udvælge de bedste druer fra. Det sikrer en altid høj kvalitet på denne vin, selv i vanskelige årgange. Vinen gæres mellem 24 og 27 grader og har 16 dages skinkontakt. Efterfølgende lagres vinen i 18 måneder på franske tonneaux (store egetræsfade), hvoraf 30 % er nye.
Ricasoli
Ricasoli er navnet på verdens efter sigende næstældste vinhus beliggende i bakkede og naturskønne omgivelser i byen Gaiole i Toscana, der især har opnået stor anerkendelse for deres klassiske Chianti-vine.