2021 Givry Blanc

Frankrig Bourgogne
Hvidvin - 75,00 cl. - Varenummer: 573121
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 279,00

Hvidvin fra Givry er en sjældenhed, fordi størstedelen af markarealerne passer bedst til at dyrke Pinot Noir. Men Remoissenet er i besiddelse af nogle enestående mark parceller, hvor det utvivlsomt var Chardonnay, der havde de bedste vækstforhold. Og derfor er de nu blandt de få producenter i kommunen, som producerer en hvid Givry-vin.

Deres Givry udtrykker sig med en moden og saftig frugt, hvor man både fornemmer friskplukkede, gule æbler, pomelo, et strejf af fersken, en sødlig fornemmelse af honning og et syrligt strejf af citroner. Vinen har lagret i knap ét år på 25% nye, franske fade.

Remoissenet Père & Fils

Masion Remoissenet gennemgik i 2005 en kæmpe forandring, da amerikaneren Edward L. Milstein opkøber vingården, da Roland Remoissenet går på pension, uden nogen arving til at føre gården videre.

Edward Milstein er kæmpe Bourgogne-entutiast, og han sammensætter hurtigt et imponerende hold af talentfulde mennesker, til at hjælpe ham med at drive vingården videre. Benard Repolt fra Louis Jadot bliver salgsdirektør, Claudie Jobard (der er datter af Ønologen fra Joseph Drouhin, Laurence Jobard), bliver ansat i kælderen som winemaker og ønolog, og Robert Parkers gamle partner og med-smager, Pierre-Antoine Rovani, bliver ansat som direktør for hele projektet.

Med dette stjernebesatte hold har Remoissenet løfter sig til helt nye højder, og er blevet en referencevingård, og producerer et bredt udvalg af vine fra flere af Bourgognes fornemmese kommuner.  Uanset om det er mineralsk Chablis, fyldig Chassagne-Montrachet, yndefuld Chambolle-Musigny eller blød og fyldig Volnay, så udtrykker Remoissenet de forskellige kommuners udtryk mesterligt.