2022 Bourgogne Rouge Renommée MG

Frankrig Bourgogne Bourgogne
Rødvin - Varenummer: 572422
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 579,00
Saftig og frugtdreven mineralsk rød Bourgogne. Her er stor og åben bouquet af jordbær, rabarber, flintesten og en anelse krydderi fra fadet. Smagen er charmerende og frisk i stilen. Den modne frugt bæres oppe af en levende frugtsyre der skaber balance i denne elegante Bourgogne. En god ledsager til lyst kød, eller milde oste., , -----, , Renomée er visitkortet fra Remoissenet i deres portefølje. Fremstillet 100 % på Pinot Noir druen som høstes fra flere forskellige marker. Det er lidt forskelligt hvilken appellation der lægger rygraden i denne vin, men i mange år er det 1'er Cru marker fra Santenay som giver intensitet og friskhed i frugten. Druerne høstes som til alle vinene fra Remoissenet som nogle af de sidste i området, for at opnå den ekstra intensitet og dybde som det giver. Efter høsten afstilkes druerne og gæringen foretages i bl.a. åbe gæringskar af træ, som Remoissenet er begyndt at bruge. Efter endt gæring lagres vinen i op til 12 måneder på gamle egetræsfade inden aftapning.

Remoissenet Père & Fils

Masion Remoissenet gennemgik i 2005 en kæmpe forandring, da amerikaneren Edward L. Milstein opkøber vingården, da Roland Remoissenet går på pension, uden nogen arving til at føre gården videre.

Edward Milstein er kæmpe Bourgogne-entutiast, og han sammensætter hurtigt et imponerende hold af talentfulde mennesker, til at hjælpe ham med at drive vingården videre. Benard Repolt fra Louis Jadot bliver salgsdirektør, Claduie Jobard (der er datter af Ønologen fra Joseph Drouhin, Laurence Jobard), bliver ansat i kælderen som winemaker og ønolog, og Robert Parkers gamle partner og med-smager, Pierre-Antoine Rovani, bliver ansat som direktør for hele projektet.

Med dette stjernebesatte hold har Remoissenet løfter sig til helt nye højder, og er blevet en referencevingård, og producerer et bredt udvalg af vine fra flere af Bourgognes fornemmese kommuner.  Uanset om det er mineralsk Chablis, fyldig Chassagne-Montrachet, yndefuld Chambolle-Musigny eller blød og fyldig Volnay, så udtrykker Remoissenet de forskellige kommuners udtryk mesterligt.