Virginia Dare Winery

Virginia Dare Winery er et klassisk amerikansk vinmærke, der blev genoplivet af legendariske Francis Ford Coppola og nu har til huse i den californiske by Rancho Cucamonga.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Virginia Dare var navnet på det første barn af engelsk afstamning, der nogensinde blev født i det, som senere skulle komme til at hedde USA – i 1587.

Selv om hendes rigtige skæbne er ukendt, har hun spillet en stor rolle i amerikansk mytologi og selvforståelse, fordi hendes liv er blevet tilskrevet forskellige betydninger.

Det gælder også inden for vin, hvor hun ifølge en klassisk fortælling blev forvandlet til en hvid hjort, som efter at være blevet dræbt blødte ud over en vinstok, hvilket skulle være forklaringen på, at nogle druer er røde.

Da de to brødre Francis og Charles Garrett købte vinmarken Medoc Vineyards i North Carolina i 1835, begyndte de under navnet Garrett & Co. at producere Virginia Dare-vine, som blev vældigt populære, hvorefter de flyttede til Californien og ændrede firmaets navn til Virginia Dare Winery.

En af dem, der tydeligt husker Virginia Dare-vinene, er den succesfulde vinmager og berømte instruktør bag bl.a. ”The Godfather”-filmene, Francis Ford Coppola.

Det er forklaringen på, at han i 2013 købte retten til det klassiske navn. For som han forklarede:

”Virginia Dare-myten har altid fascineret mig, og som barn husker jeg vinen pga. den kønne pige på etiketten og ”Say it again, Virginia Dare”-jinglen, som plejede at køre som reklame i radioen. Mit mål er at genoplive mærket, så det ikke forbliver ukendt for kommende generationer”.

Derfor har han under det gamle navn skabt en række spændende vine, der på hver deres måde hylder både det klassiske vineri og Virginia Dare-myten.

Det gælder ikke mindst de to fremragende Chardonnay og Pinot Noir-vine, som er lavet med druer fra den navnkundige Russian River Valley i Californien – og hermed anbefales varmt til både alle fans af Coppolas øvrige vine og klassisk californisk kvalitetsvin i det hele taget!