Michel Juillot

Domaine Michel Juillot er et lille familieejet vinhus med stolte traditioner, der ligger i området Mercurey i Bourgogne, som har specialiseret sig i klassiske kvalitetsvine lavet på de for området så arketypiske druer Chardonnay og Pinot Noir.

Vinhuset blev grundlagt i 1928, og i dag er det 4. generation i skikkelse af Laurent Julliot, hans kone Carine og den kommende arvtager, sønnen Pierre Juillot, der styrer tingene.

Antallet vinmarker udgør i alt 31 hektar, hvoraf de 21 er afsat til Pinot Noir og 10 til Chardonnay, i en jordbund bestående overvejende af ler og kalksten.

Generelt har man stort fokus på bæredygtig produktion, hvilket man i 2019 modtog konkret bevis på, da man modtog det franske miljøministeriums officielle miljøcertifikat, Haute Valeur Enviromentale.

Årligt udmønter det sig i en samlet produktion på 180.000 flasker – både rød, hvid og mousserende.

Af dem er især de to flasker, Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs og Crémant de Bourgogne Rosé, som findes i vores sortiment, et utrolig spændende bekendtskab.

Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Domainet har været i familiens eje i adskillige  generationer, man startede ud med kun at eje 6 ha. men har ved hjælp af stor dygtighed nu været i stand til at komme op på ca. 30. ha. I dag er det Michels søn Laurent, der styrer Domainet, hvor alt høstes ved håndkraft. I øvrigt den eneste vingård i området af denne størrelse, der stadig gør det.