Jean-Claude Ramonet

Ofte hører man blandt Bourgogne entusiaster, at store hvide Bourgogner overgår de røde. Domaine Ramonet er uden tvivl den bedste producent fra Chassagne-Montrachet og er med god grund et af de  mest sagnomspundne hvidvinsdomainer i Bourgogne.

Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.
Jean-Claude Ramonet

Domainet blev etableret i slutningen af 1920'erne af Pierre Ramonet, som købte den første parcel af 1er cru'en Clos Ruchottes i 1934. Kort forinden havde USA ophævet spiritusforbudet og Ramonet's Chassagne-Montrachet Clos Ruchottes blev en af de første vine, som amerikanerne kunne smage. Lynhurtigt opnåede vinene fra Ramonet international anerkendelse - noget de stadig har den dag i dag.

I løbet af årene har Ramonet løbende haft heldet til at opkøbe jord på Bourgogne's allerbedste parceller. i 1955 erhvervede Ramonet parceller af Grand Cru'erne Batard- og Bienvenue-Batard Montrachet, mens kronen på værket kom i hus i 1978, da man fik mulighed for at anskaffe en del af verdens mest anerkendte mark til hvidvin: Le Montrachet.

I dag drives Domainet af Noël og Jean-Claude Ramonet, som overtog Domainet i 1984 efter deres højt respekterede bedstefar Pierre. Gamle vinstokke og lave høstudbytter er hjørnestenen i Domainets kvalitet, som er af det højeste niveau. Ramonet's hvide Bourgogner er for mange det absolutte topniveau - et niveau nye vinproducenter stræber efter at nå.

Master of Wine, Clive Coates har sagt følgende om Domaine Ramonet: Hvad Domaine de la Romanée-Conti er for rød Bourgogne er Ramonet tilsvarende for hvid Bourgogne. Det er uden tvivl det  bedste Domaine i Chassagne, som laver det mest fabelagtige hvide Bourgogne på alle niveauer - lige fra Village til Grand Cru.

En af de ting, som gør vinene fra Ramonet så fascinerende er, at stilen er fuldstændig unik, og den findes kun hos Domaine Ramonet. Fyldige, rene, koncentrerede og harmoniske vine er blot nogle få  elementer, du vil helt sikkert kunne sætte flere elementer på.

Fra 2014 vil der stå Jean-Claude Ramonet på etiketterne, grundet en ændring i ejerskabsforholdene. Vinene fremstilles stadig med samme omhu og kærlighed som altid, af de 2 brødre; Noel og Jean-Claude Ramonet.

Et legendarisk og historisk vinhus.