Domaine Ponsot

Domaine Ponsot er et traditionsrigt og familieejet vinhus beliggende i Morey-Saint-Denis i Bourgogne, som laver egnstypiske og terroirdrevne rød- og hvidvine i den absolutte topklasse ud fra en grundfilosofi om så lidt menneskelig indblanding som muligt.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Historien om Domaine Ponsot kan føres tilbage til 1872, da William Ponsot købte ejendommen i Morey-Saint-Denis, hvor han begyndte med at lave lidt vin til sig selv og den kæde af spisesteder, som familien ejede i Norditalien.

Siden overgik domænet til hans nevø og gudsøn, diplomaten Hippolyte Ponsot, som udvidede antallet af vinmarker og i 1932 - som en af de første - begyndte at aftappe på ejendommen.

I dag har Domaine Ponsot for længst opnået ry som et af Bourgognes bedste og mest hæderkronede vinhuse, hvilket ud - over den store savoir-faire erhvervet gennem flere generationer - skyldes den kompromisløse tilgang til kvalitet, hvor man tilstræber at udtrykke Bourgogne-terroirets ”rigdom” med så lidt menneskelig indblanding som muligt.

Derfor arbejder man efter en grundlæggende bæredygtig tankegang samt økologiske og biodynamiske principper i vinmarkerne, hvor der dyrkes en blanding af de for området typiske druer, Pinot Noir, Chardonnay og Aligoté-druer,

Målet er frugt af højeste kvalitet. Det betyder, at druerne bliver behandlet som små guldklumper, når de kommer til vineriet. Sortering af druerne foregår allerede ved høstningen, hvor kun det bedste kommer i hus. 

Der afstilkes nænsomt og mosten bevæger sig gennem vineriet ved tyngdekraft. Der bruges så vidt muligt ikke nye fade, men gæringen foregår i træfade. 

Herefter lagrer vinene to år på eg, inden de er klar til at møde vinelskere i de 44 lande, hvor man pt. forhandler domænets vine.

Her i Danmark er vi hos Otto Suenson særdeles stolte over at kunne tilbyde disse fantastiske vine fra et af de mest legendariske og prestigefyldte områder i Bourgogne!