Domaine Comte Armand

Domaine Comte Armand er et lille og ekstremt traditionsrigt vinhus beliggende Bourgognes Côte-d’Or-område, nærmere bestemt Pommard, der producerer klassiske og egnstypiske rød- og hvidvine i den absolutte topklasse.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Som et symfoniorkester, hvor klimaet udgør rytmesektionen, jordbunden leverer klangen, vinstokkene spiller førsteviolin, og hele det samarbejdende vinteam fungerer som en slags dirigent.

Sådan lyder metaforen, når Domaine Comte Armand selv skal beskrive, hvordan de skaber deres vine.

Vinhuset kan føre sin historie helt tilbage til starten af 1800-tallet, hvor den ekstremt eksklusive 5 hektar store vinmark Clos des Epenaux første gang kom i den navnkundige grev Armand og hans families besiddelse.

Herefter spoler vi tiden frem til 1980’erne, hvor canadieren Pascal Marchand med stor succes indledte den udvidelse og udvikling af Domaine Comte Armand, der kun er blevet yderligere forstærket og forbedret under hans to talentfulde og roste efterfølgere, Benjamin LeRoux og Paul Zinetti.

Det betyder, at vinmarkerne med de tre klassiske Bourgogne-druer, Pinot Noir, Chardonnay og Aligoté, i dag udgør i alt 9 hektar, som dyrkes udelukkende efter økologiske og biologiske principper.

Når druerne er plukket og kun de allerbedste udvalgt, gennemgår de fermentering, som foregår i tre faser, hvorefter vinen lagres på eg mellem 18 og 24 måneder.

Slutresultatet er en fantastiske rød-og hvid vine, som på sublim vis afspejler deres exceptionelle terroir.