Antica Terra

Antica Terra er et lille, men meget anerkendt vinhus beliggende i det frodige Willamette Valley i Oregon, som har specialiseret sig i spændende og karakterfulde rød-og hvidvine.


pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Faldende orden
 1. Pinot Noir Coriolis
  'Coriolis' er den smukke, prismæssigt overkommelige andenvin hos Antica Terra. Den er mørk og koncentreret med sandeltræ, chokoladedækket tranebær, kirsebær, orange noter og tørrede urter. Ganen er mellemlang og fyldt med bær og tætte kirsebær med antydninger af cedertræ. Cremet og silkeblød ... et sensationelt kup, der virkelig er sjældent at se i detailhandlen., , Den perfekte mad-parring: Denne Pinot er så eksotisk og silkeagtig i frugten - vi går helt sikkert med grillet laks. Den kan endda klare en silkeagtig sauce, så overvej at lave en Beurre blanc eller endda en hollandaise.
  kr. 549,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Chardonnay Coriolis
  MG 94
  En stor duft af bagte æbler, melon, kalk, lime og den perfekte mængde toasted eg oser op ad glasset - på den vilde måde. Den dufter bare dyrt. Baseret på aromaerne alene, er du ikke i tvivl om, at håndtering her udelukkende kommer fra en dygtig, talentfuld winemaker samt terroir og druer i ren verdensklasse. I munden har vinen en fantastisk energi og nerve med pocheret pære, mere melon, citrus og en stenet mineralitet, der er med til at gøre Willamette Valley så speciel, når det kommer til Chardonnay., , Vinen her trækker den perfekte, hårfine linje mellem oversøisk og burgundisk Chardonnay i vidunderlig balance, vel afstemt syre og en helt forbløffende vedholdenhed og længde. Værsgo'!
  kr. 549,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Faldende orden

Selv om de første vinranker blev plantet for næsten 200 år siden, er Oregon kendt som et relativt ungt vinområde, hvilket skyldes, at der først for alvor kom gang i produktionen i 1960’erne.

En af de områder, der har vist sig at tilbyde nærmest perfekte betingelser, er Willamette Valley, hvor vi finder Antica Terra, som blev grundlagt i 2005, da tre gamle venner realiserede en gammel drøm om at skabe et vinhus.

Til det formål havde de brug for en dygtig vinmager. Valget faldt på Maggie Harrison, som tidligere havde arbejdet for det legendariske californiske vinhus Sine Qua Non og siden 2004 også stået i spidsen for sit eget projekt, Lilian.

I starten sagde hun imidlertid nej, indtil hun blev inviteret på besøg for at besigtige området, hvorefter hun efter eget udsagn bare skulle bruge præcis 26 sekunder til at takke ja til jobbet.

Resten er – som man siger – historie.

I dag har Antica Terra nemlig udviklet sig til et særdeles spændende og anerkendt vinhus, som har specialiseret sig i lækre og indsmigrende vine i den klassiske amerikanske tradition lavet overvejende på Pinot Noir og Chardonnay – samt Syrah.

Det samlede areal af vinmarker udgør i alt 10 hektar, hvor en højst usædvanlig jordbund bestående af sandsten og forstenede muslingeskaller giver druerne vanskelige betingelser, hvilket resulterer i et beskedent udbytte, som til gengæld er af meget høj kvalitet.

Sammen med Maggie Harrisons store ekspertise i kælderen er det en af hovedforklaringerne på, at Antica Terra i løbet af det seneste årti har opnået et ry som en af Oregons rigtig spændende producenter.