2018 La Miranda Garnacha
Frugtdrevet og finesserig Garnacha, der driver af saftighed og charme. En imødekommende, blød og rødfrugtig stil, der byder forfriskende syre og den fineste tannin. Vinen skinner i glasset med sin blåviolette farve, med noter af boysenbær, mørkerøde jordbær, vilde blomster og tranebærjuice, der ledsages af grønne urter, kanel og strejf af lakrids. Smagen er lige så saftig som den inviterende duft, med en tæt kerne af den reneste skovbærfrugt. Violette blåbær, slikkede jordbær og umoden blomme, der ledsages af vegetale undertoner af lakridsrod, friske urter og grøn tobak. En mellemfyldig, rund og alligevel spændstig finale - netop som Secastilla ville have at La Miranda skulle være.
Vinen er sammensat af hovedsageligt Garnacha Tinta (tilsat mindre andele Syrah og Parraleta), med oprindelse fra 4 forskellige vinmarker (La Miranda, Prudencia, La Mata og La Pirámide) i Secastilla-dalen - der ligger i den nordøstlige ende af vinregionen Somontano. Beliggende på de stenede og solbeskinnede bjergsider i op til 700 meters højde, begunstiget af kølige vinde fra Pyrenæerne. Vindyrkningsforhold der tilsammen sikrer optimal frugtmodenhed, samtidig med at syren bevares. Frugten håndplukkes i slutningen af september, efterfulgt af fuld afstilkning i selve marken. De knuste druer nedkøles prompte ved ankomst til vineriet, og skallerne udblødes i mosten i en periode på 2 dage, inden selve gæringen igangsættes. Dette for at udtrække farve og smag, uden ekstrahering af tannin. Efter den alkoholiske gæring, overflyttes vinen til franske egetræsfade, hvor den sammenlagt lagrer i 8 måneder.
Pago de Secastilla
For foden af Pyrenæerne, i vinmarker i imponerende 700 meters højde, står Pago de Secastilla's oldgamle Garnacha-stokke. Secastilla-dalen, som vingården tager sit navn efter, er et af de mange glemte steder, som en ny generation af vinproducenter genopdager på ny til stor glæde for vinentusiaster verden over.
Her i de højtbeliggende vinmarker, der kan man dyrke nogle helt enestående Garnacha-druer, og Pago de Secastilla formår med kirurgisk omhyggelighed og en enestående sans for terroir at producere vine med en helt utrolig dybde og kompleksitet.
Det er blot et spørgsmål om tid, før Somontano og Secastilla er navne inden for spansk vin, der er lige så efterspurgte som Rioja eller Ribera del Duero.