2017 Clos Fonta Priorat

Spanien Priorat
Rødvin - 75,00 cl. - 15,00% vol. - Varenummer: 507817
Udsolgt
kr. 649,00

”Den mest præcise repræsentation af vores terroir” – Mas d’en Gil

Fra Mas d’en Gils ældste vinstokke, der er plantet i dalene rundt omkring vingården, har de skabt en vin, der kræver – og fortjener – tid og opmærksomhed. Flasken gemmer på nærmest endeløse lag af kompleksitet, som ved hver en slyngetur i glasset, skræller et nyt lag af at gå på opdagelse i. Så hvis du har travlt, bør du åbne en af deres andre cuvéer, mens du lader denne meditations-vin vågne op i karaflen.

Vinen er spækket med mørk, dyb frugt, hvor både blommer, brombær og kirsebær springer ind i associationerne. Det ledsages af sprød mineralitet, varme krydderier og en syre, der er imponerende frisk og levende, i forhold til frugtens fyldige karakter. På alle måder en vin, det er en fornøjelse at give sig hen til. Den kan sagtens fastholde din opmærksomhed helt for sig selv, men vil du have mad til, så gå med noget ligeledes dybt og intenst. Gerne vildtkød. Mas d’en Gil anbefaler selv, at du drikker den af store Bourgogneglas, og serverer den ved 16 grader.

Clos Fontá tager sit navn efter et tidligere navn til vingården, Mas d’en Fontá, og en tradition for at navngive vine i Priorat. I 1980’erne tillagde producenterne ordet Clos, efterfulgt af vingårdens eller markens navn, for at indikere en vin fra særligt gamle vinmarker. I dette tilfælde valgte familien Marta Rovira, den nuværende leder af vingården, at ære en af de tidligere ildsjæle, der har sikret, at Mas d’en Gil vingården har overlevet siden 1800-tallet.

Stokkene har et aldersspænd på 93 til 54 år, og er plantet i en jordbundstype, der lokalt kaldes Licorella (en jordtype sammensat af flere forskellige typer af skifer).

Vinen har lagret 14 måneder i en blanding af egetræsfade på 1500 og 225 liter. Herefter har vinen lagret 36 måneder på flasken, før den frigives.

92/ 100 point | Guía Proensa

"Vigorous and fresh. Concentrated and fine, somewhat closed but with many nuances suggested in a compelling ensemble. Good structure and balance in the mouth, with body and nerve, a consistent center, flavorful, expressive, and long-lasting."


91/ 100 point | Guía Peñín

" Ripe fruit, wild touches, mountain herbs, sweet spices, floral."


Mas d'en Gil

Mas d'en Gil er berømte og berygtede for at lave Priorat-vin, der leder blindsmagende sommelierer på vildspor og får vinentutiaster til at juble euforisk. De er kendt for at kombinere traditionelle metoder med moderne teknikker, for at lave vine der udtrykker Priorats unikke terroir, på helt enestående maner. Med en passion for at arbejde tæt sammen med naturen stræber familien Rovira, som i dag driver vingården, efter at skabe en unik og klassisk vin, der repræsenterer Priorat-områdets, og vinhusets, lange og rige historie.