2020 Bellmunt Negre Priorat

Spanien Priorat
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 507620
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 199,00

Mas d’en Gil tager Priorat-vin så alvorligt, at selv deres ”entry-cuvée” kommer med landsby-angivelse på etiketten. For ophavet til druerne er altafgørende for det elegante og mineralske udtryk, som er Mas d’en Gil kendetegnende stil i deres vine.

Til denne cuvée kommer druerne fra marker i byen Bellmunt, i det sydlige Priorat. Mas d’en Gil er gået hele vejen med at værne om ophavet på druerne, og har fået vinen certificeret som ’Vi de Vila’ (Kommune vin). Det betyder at det garanteres, at samtlige druer kommer fra parceller, der ligger i Bellmunt.

Med sit blend bestående af Garnacha og Cariñena besidder vinen både rygrad og intensitet, men det bliver serveret på en smuk og yndefuld maner. Frugten er moden og saftig, og røde bær og stenfrugt er nogle af de associationer der springer os i møde. Det får luft under vingerne af en sprød, mineralsk fornemmelse, en flot og levende syre samt finkornede og velintegrerede tanniner.

Selv erklærer Mas d’en Gil, at der her er tale om en all-round rødvin, som både kan nydes til ”morgenmad, frokost og aftensmad!” – og vi istemmer. For vinen her er enormt alsidig, og kan let glide ind som ledsager til et væld af retter, men fungerer også fint som et velsmagnende glas helt for sig selv. Nyd den gerne ved 14 grader og i et stort Bourgogne-glas.

Vinen kommer fra stokke der er 26-30 år gamle og jordbunden består af det lokale Llicorelles (flere typer af skiffer). Vinen har lagret 10 måneder i en blanding af 3000 l, 1500 l og 225 liters egetræsfade. Efterfølgende har vinen lagret 12 måneder i flasken, før den frigives.

91/100 point | Tim Atkin - Master of Wine


90/100 point | Wine Spectator

"Silky and harmonious red that interweaves flavors of mulberry puree, black plum, orange pekoe tea leaf, clove and orange peel with lively acidity and supple tannins. Grenache, Carignan and Cabernet Sauvignon. "


93/100 point | Livets Goda

"Duften leder mine tanker hen på en blanding af modne hindbær og kirsebær, og det har en meget saftig stil. Smagen præges af lys rød frugt i form af jordbær og hindbær med et strejf af let krydderi mod slutningen. Frugt, syre og velafbalancerede tanniner væves sammen til et skønt helhedsudtryk."


Mas d'en Gil

Mas d'en Gil er berømte og berygtede for at lave Priorat-vin, der leder blindsmagende sommelierer på vildspor og får vinentutiaster til at juble euforisk. De er kendt for at kombinere traditionelle metoder med moderne teknikker, for at lave vine der udtrykker Priorats unikke terroir, på helt enestående maner. Med en passion for at arbejde tæt sammen med naturen stræber familien Rovira, som i dag driver vingården, efter at skabe en unik og klassisk vin, der repræsenterer Priorat-områdets, og vinhusets, lange og rige historie.