Resso Cava Brut

Spanien
Mousserende - 75,00 cl. - 11,50% vol. - Varenummer: 160300
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 95,00

Josep Masachs har ejet vinmarker i Penedès siden 1920. Han startede med at producere stille vine til venner og bekendte, men vinene viste sig at være for gode til blot at være et hobby-projekt, og der måtte udvides! I dag drives vingården af 4. generation, og under ledelse af Joan og Alex Masachs, produceres der nu en bred vifte af fantastiske cuvéer – og Cava er selvfølgelig en af deres specialiteter.

Deres Resso Cava Brut er en blød, behagelig og fyldig Cava, hvor Brut-sødmeniveauet giver den altafgørende modvægt til den ellers livlige syre, hvilket betyder, at teksturen bliver blød og cremet. Fremragende egenskaber, hvis den skal nydes til en tallerken med dine personlige tapas-favoritter.

Cavaen har noter af stenfrugt, æbler og frisk citrus, med små nænsomme indspark af brødskorpe og gær, fra vinens 10 måneders lagring på flasken, inden den blev degorgeret.

90/ 100 point | Flaskehalsen

"Cavaerne fra Ressó holder er ret fornuftigt niveau til prisen."


Josep Masachs

Da Josep Masachs Llorach grundlagde sin vingård i de glade 1920eres Peñedes, så var det udelukkende som et hobbyprojekt. Han ville producere stille vin til sig selv, venner og familie. Men han viste sig at have talent for det. Flere og flere venner ville have del i sagerne, og han måtte udvide sine markbeholdninger. Hans søn, Josep Masachs Juvé endte med at vokse op blandt vinstokke og drueklaser, og da han som voksen overtog gården efter sin far, ville han gøre vin til sin levevej. Han omlagde i 1950 produktionen til Cava, som Penedes siden er blevet berømt for, og siden har Josep Masachs navnet fortsat med at være forbundet med god vin, der skal nydes sammen med gode venner og nær familie.

I dag ledes Josep Masachs af familiens 4. generation, Joan og Alex Ruíz Masachs, som fortsætter med at lave vin efter det mantra som deres oldefar grundlagde sin vingård ud fra: lav de vine du selv ville elske at drikke og servere. Så vil man kunne smage på passionen, og det er noget, som alle kan forstå.