2022 Chardonnay
Steven Descosta står i spidsen for et hold af talentfulde, unge vinmagere, og da han fortalte dem, at han ønskede at lave en række af rige, fyldige og fadlagrede vine, så blev de henrykte! For så mange amerikanske producenter ønsker at efterligne Europa, men Steven Decosta, han vil lave klassiske, Californisk vine, som ikke er bange for at være frodige. Og således blev Firebrand skabt.
Deres Chardonnay-cuvée er rund og fyldig, og spækket med saftig, tropisk frugt. Honningmelon, ananas og fersken er snørret sammen med toner af smør og vanilje, og et skønt strejf af citrus og pomelo giver velsmagende modspil. Server det ved 14 grader, og i store glas, og gerne til noget mad med masser af smør eller fløde. Pasta med flødesovs, bagt fisk med hollandaise eller kylling m. svampesovs, så er der ikke et øje tørt!
90/ 100 point | Flaskehalsen
"Man spotter hurtigt, at Firebrand ikke er en europæisk Chardonnay, for her er fylde og en vis fedme, der ofte er lighedstegn med Californien. Men den helt tunge, smørfede, cremede og krydrede stil er her ikke tale om, og det er kun positivt set fra mine smagsløg. For en del af den fyldige stil er ikke så meget fra krydderier og sødme, men snarere fra noter af tropiske frugter. Det betyder, at fylden bliver mere imødekommende og udadvendt, og selvom man kan argumentere for, at det får Firebrand til at sætte sig et sted mellem to stole, så er det faktisk et sted, hvor man sagtens kan presse en stol mere ned. Og den sidder Firebrand ret fint på – et sted hvor den skiller sig ud ved at være tilgængelig, fin og charmerende til prisen. "
Firebrand
Vinmageren Steven Decostas havde en vision om at skabe en portefølje af vine, som var kraftige, fadlagrede og frugtdrevne. Det skulle være bundklassiske, amerikanske vine født ud af det californiske terroir. Og da han præsenterende ideen for hans hold af unge, talentfulde vinmagere, var de henrykte – og de gik med det samme i gang med at udvikle konceptet.
I dag er Firebrand synonymt med vin, der ikke er bange for at smage af noget. Du får masser af saft og kraft, og vine som passer perfekt til californisk gastronomi med alt hvad det indebærer. Spareribs, pulled pork, store bøffer og så selvfølgelig grillet fisk og skaldyr.
Så tag en flaske Firebrand under armen, næste gang du skal afsted til en sjov aften i godt selskab. Med Firebrand på etiketten, er dit vinvalg i trykke hænder.