2019 Pionniere Provence Rosé

Provence Provence
Rosévin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 116419
Udsolgt
kr. 249,00

En gastronomisk rosé! Pionniére legemliggør drømmen om en rosévin, der bør betragtes som en stor hvid. Uhyre kompleks, intens og elegant med en sublim balance mellem frugt, fylde, fad og syrestruktur. En vin, der på trods af sin volumen og rigdom, aldrig giver slip på Figuriéres stilforbundne elegance. Duften er delikat, givende, dyb og floral, med noter af honningmelon, hvid fersken, lyse hindbær, rosenblade og smørblomst, komplementeret af et diskret vaniljepræg i baggrunden. I munden opleves vinen cremet og blød med en kerne af modne gule stenfrugter, lyse hindbær, blodgrape, suppleret af friskkværnet smør, akaciehonning, vanilje og cashewnødder. En absolut gastronomisk vin, som fortjener det bedste havet. Perfekt sammen stegt hummer, kongekrappe, havtaske eller pighvar, gerne ledsaget af en smørmonteret sauce og fennikelcrudité.

Pionniére er Figuéres prestigeprojekt, hvor drømmen om at skabe en seriøs og gastronomisk rosévin er gået i oplevelse. Et pragteksempel på stor Provence-rosé, hvor benyttelse af fad og battonage ikke overdøver vinens fine frugt, men snarere giver vinen yderligere kompleksitet. Som Figuéres direktør Magali Combard selv formulerer det: ›Vi kan benytte os af de samme teknikker som til en stor Chablis og det er hvad vi gerne vil demonstrere›. Vinen er sammenstukket af 60% Mourvedre og 40% Grenache, som høstes, sorteres og vinificeres separat. Vinen gærer delvist på egetræsfade, fra nye til 3 år gamle, alt afhængigt af druesorten. Vinen lagrer efterfølgende i 9 måneder. på 3-5 år gamle egetræsfade, med let og regelmæssig omrøring i cirka 4 mdr. (battonage). Disse teknikker giver vinen en cremet mundfølelse, et meget diskret fadpræg og bidrager med yderligere kompleksitet.

I sandhed en pioner indenfor Provencialsk rosévin.

Figuière

Familien Combard har ejet dette økologiske domaine gennem et halvt århundrede. Målet her er at fremstille Provence vine med stor personlighed og renhed i stilen, som holder flaget højt for hele området. 

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.