2022 Santenay 1.Cru Grand Clos Rousseau

Frankrig Bourgogne Santenay
Rødvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 592222
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 519,00

Premier Cru-marken Grand Clos Rousseau ligger i den vestlige del af Santenay-kommunen, og er kendetegnet ved at indeholde jordyper af lettere karakter. Det betyder, at vinene fra Grand Clos Rousseau er mere yndefulde og elegante. Og det er et udgangspunkt, som Sylvain Morey synes er helt perfekt!

Sylvain Moreys fingeraftryk på vinene er altid hans lette, svævende og nærmest æteriske tekstur. Så når man er i besiddelse af en Premier Cru-mark, som blandt nørderne er kendt som en af Santenays mest elegante, så er man en lykkelig vinbonde. Selv fremhæver Sylvain Morey denne cuvée som en, der står ud fra resten af hans portefølje med sin styrke og længde, men husk, at styrke og intensitet, i en vin fra Sylvain Morey, er noget helt andet end i resten af Bourgogne. Hos ham svæver alting yndefuldt rundt på paletten, men uden at det virker tyndt og pjasket. Der er rigeligt med smag at spore her, det er bare pakket utroligt elegant ind.

Sørg for at nyde vinen af store bourgogneglas, så du kan slynge alle smagsnoterne ordentligt op af glasset.

Vinen er lagret i 350 og 228 liters fade i 20 måneder, hvoraf 30% har været nye. Vinen har gæret på 50% afstilkede klaser.

Domaine Sylvain Morey

Et stjerneskud i Bourgogne med stor erfaring. Sylvain Morey har arbejdet sammen med sin far Jean-Marc Morey gennem flere år, samt startet sit eget domaine op i det sydligere Luberon i 2002. Da familieejendommen blev splittet op i 2013 mellem ham og hans søster Caroline, fik han adgang til små 3 hektar med nogle af de bedste vinmarker i Bourgogne. Sylvain har fordel af, at arbejde i hans fars gamle kælder med den originale gær, hvilket er væsentligt for udviklingen af vinens smag.