2022 Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes Rouge
Stilen fra Sylvain Morey er slet ikke til at tage fejl af. Det er saftig, æterisk og levende rød Chassagne-Montrachet, med en stor frugtkompleksitet og dybde. Farven er smuk og rubinrød, med en forførende duft af jordbær, mørkerøde hindbær, kandiserede rosenblade og friske krydderurter. På tungen føles vinen luftig og nærmest vægtløs, med blide og finkornede tanniner, balanceret af en mundvandsdrivende syre. Det er en uhyggeligt let-drikkelig og en mesterlig, rød Chassagne!
Sylvain Morey blander sin Chassagne-Montrachet cuvée med druer fra tre forskellige parceller i den centrale Chassagne. Fra La Bresonne får han druer med smagsintensitet og kraft, fra Les Chambres får han druer fyldt med masser af frugt og saftighed og fra Les Lambardes kommer druerne der giver elegance, finesse og friskhed. Kombinationen gør det muligt for ham at lave de fnuglette vine vi elsker ham for, men som besidder et bundtræk og dybde, der giver vinen en nærmest ubegribelig balance.
Vinen er lavet på druer der er 70% afstilkede, og Sylvain Morey adskiller free-run saften og press-saften. Førstnævnte er den mest tynde og saftige, der automatisk løber fra druerne, når de placeres oven på hinanden i tanken, mens det som presses bliver mere mørkt og struktureret. Denne most placeres i 350 og 228 liters fade, hvoraf 20% er nye. Her lagrer de i 20 måneder, før de samles til den endelige vin på rustfri ståltanke, hvor vinen får lov at finde sig selv i to måneder, før den flaskes.
Nyd vinen af store, fyldige Bourgogneglas, og server den gerne ved 12-14 grader, det er virkelig en vin der vinder på, at blive serveret køligt.
Domaine Sylvain Morey
Et stjerneskud i Bourgogne med stor erfaring. Sylvain Morey har arbejdet sammen med sin far Jean-Marc Morey gennem flere år, samt startet sit eget domaine op i det sydligere Luberon i 2002. Da familieejendommen blev splittet op i 2013 mellem ham og hans søster Caroline, fik han adgang til små 3 hektar med nogle af de bedste vinmarker i Bourgogne. Sylvain har fordel af, at arbejde i hans fars gamle kælder med den originale gær, hvilket er væsentligt for udviklingen af vinens smag.