2022 Chassagne-Montrachet Rouge

Frankrig Bourgogne Chassagne-Montrachet
Rødvin - Varenummer: 592022
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 369,00

Saftig, æterisk og levende rød Chassagne Montrachet, dog med stor frugtkompleksitet og dybde. Smuk ungdommelig rubinrød farve, med en forførende duft af jordbær, mørkerøde hindbær, kandiserede rosenblade og friske krydderurter, suppleret af diskrete toner af vanilje. Helt luftig og opløftet på tungen, med blide og finkornede tanniner, balanceret af en mundvandsdrivende syre. Kirsebærsten, tranebær og hindbærbolsje, ledsaget af solmodne jordbær og bare en snert af lakridsrod. Intens, charmerende og besnærende frisk! Uhyggelig let-drikkelig. Mesterlig rød Chassagne!

Denne røde Chassagne er fremstillet på pinot noir, som Sylvain høster fra sine egne marker i kommunen. Druerne høstes i hånden og sorteres ved ankomsten til vineriet igen. Der gæres ved kontrolleret temperatur for at bevare friskhed og frugt i vinen. Efter gæring lagres vinen i godt et år på egetræsfade af 350 liter. Hele tiden er målet at bevare friskhed og renhed i vinen, ved ikke at påvirke vinen for meget i kælderen. Super ren og frisk rød Chassagne. Duften springer op ad glasset med små skovjordbær, rabarber og frisk basilikum. Smagen er slank og præcis med en imponerende friskhed. Vinen holder sig på sporet med små fine røde frugter, helt ren og elegant eftersmag.

Domaine Sylvain Morey

Et stjerneskud i Bourgogne med stor erfaring. Sylvain Morey har arbejdet sammen med sin far Jean-Marc Morey gennem flere år, samt startet sit eget domaine op i det sydligere Luberon i 2002. Da familieejendommen blev splittet op i 2013 mellem ham og hans søster Caroline, fik han adgang til små 3 hektar med nogle af de bedste vinmarker i Bourgogne. Sylvain har fordel af, at arbejde i hans fars gamle kælder med den originale gær, hvilket er væsentligt for udviklingen af vinens smag.