2022 Chassagne-Montrachet Blanc 1. Cru Champs Gains

Frankrig Bourgogne Chassagne-Montrachet
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 590722
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 810,00

1. Cru-marken Les Champs-Gains ligger i hjertet af Chassagne-Montrachet. Navnet kan oversættes til ”de vundne marker”, hvilket er en hentydning til, at middelalderens munke fældede en skov, for at kunne opdyrke jorden. Allerede den gang var vinen herfra ekstremt efterspurgt.

Sylvain Morey er berømt for at fremstille en af de allerstørste hvidvine fra Champs-Gains-marken. Vinen laves på druer fra gamle, lavtydende vinstokke, som blev udplantet i 1952, og som yder en koncentreret most af exceptionel kvalitet. 

Sylvain Morey vinificerer vinen så nænsomt som overhovedet muligt, for at fremhæve Champs-Gains-markens markante mineralske facetter. Vinen er gæret på druernes naturlige gær, og den er modnet 18 måneder på store 350-liters fade (25% nye).

Vinen byder på en bouquet af blomster, pære, gult æble, citrus og stor mineralsk kompleksitet. Smagen er blød og cremet, med en sødme-syrlighedsbalance der henleder tanken på syltet citron og friskslynget honning. Det hele serveret med Sylvain Moreys velkendte elegance, og en eftersmag der bare bliver ved og ved.

94/ 100 point | James Suckling

"Ripe, round and generous, but without the slightest hint of heaviness in spite of the exotic fruit and grapefruit. This has ample creaminess and excellent tension, the hint of bitterness already beautifully integrated. Long, complete finish. "


90-93/ 100 point | Burghound

"A smoky and mildly toasty nose of various white orchard fruit and a hint of petrol leads to rich, round, fleshy and highly seductive flavors that display good length on the clean and notably dry but not really austere finale. This could also be reasonably approached young though it should easily repay up to a decade of keeping."


Domaine Sylvain Morey

Et stjerneskud i Bourgogne med stor erfaring. Sylvain Morey har arbejdet sammen med sin far Jean-Marc Morey gennem flere år, samt startet sit eget domaine op i det sydligere Luberon i 2002. Da familieejendommen blev splittet op i 2013 mellem ham og hans søster Caroline, fik han adgang til små 3 hektar med nogle af de bedste vinmarker i Bourgogne. Sylvain har fordel af, at arbejde i hans fars gamle kælder med den originale gær, hvilket er væsentligt for udviklingen af vinens smag.