2016 Chassagne-Montrachet 1. Cru Champs Gains

Frankrig Bourgogne Chassagne-Montrachet
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 010410007
Udsolgt
kr. 525,00

Premier Cru marken, Les Champs-Gains, ligger i hjertet af Chassagne-Montrachet kommunen, og har historisk set været forbundet med rødvinsproduktion. Det var også en rødvinsmark, da Sylvains far, Albert Morey, dyrkede den, men Sylvain Morey har valgt at omplante nogle af stokkene til Chardonnay og laver nu både rød og hvid. Og det skal man være ham taknemmelig for!

Selvom det reducerer mængden af cuvéerne tilgængelige, når man vælger at lave både rød- og hvidvin på så få stokke, så er det stadigvæk så stor en fornøjelse at opleve Sylvain Moreys håndværk, at man ikke ville være foruden nogle af de to cuvéer.

Næsen på hans hvide Premier Cru Champs-Gains er spækket med blomster, pærer, gule æbler og et strejf af citrus. Teksturen er blød og cremet, med en sødme-syrlighedsbalance der henleder tanken på syltet citron og friskslynget honning. Det hele serveret med Sylvain Moreys velkendte elegance, og en eftersmag der bare bliver ved og ved.

Du skal love os at drikke det af ordentlige, store Bourgogne-glas, så du kan få hele den sensoriske oplevelse med. Det skylder man en vin på det her niveau.

Vinen har lagret 18 måneder på 350 liters egetræsfade, hvoraf 25% har været nye.

Domaine Sylvain Morey

Et stjerneskud i Bourgogne med stor erfaring. Sylvain Morey har arbejdet sammen med sin far Jean-Marc Morey gennem flere år, samt startet sit eget domaine op i det sydligere Luberon i 2002. Da familieejendommen blev splittet op i 2013 mellem ham og hans søster Caroline, fik han adgang til små 3 hektar med nogle af de bedste vinmarker i Bourgogne. Sylvain har fordel af, at arbejde i hans fars gamle kælder med den originale gær, hvilket er væsentligt for udviklingen af vinens smag.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.