2015 Chassagne-Montrachet 1. Cru Caillerets

Frankrig Bourgogne Chassagne-Montrachet
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 010410009
Udsolgt
kr. 549,00

Sylvain Morey har arvet nogle enestående markparceller i Bourgogne fra sin far, Jean-March Morey, og ligesom sin berømte far formår Sylvain Morey også at forvandle det store druepotentiale til enestående vine. Hans tilgang er lidt mere hands-off, hvor han virkelig lader terroiret tage styringen på vinens udtryk. Derfor afstilker han sine klaser, han gærer kun på naturlig gær, og han er forsigtig med mængden af nyt egetræ.

Så glæd dig til en hvid Bourgogne, som virkelig smager af sit ophav. Frugten er krystalklar i sit udtryk og byder ind med noter af gule æbler, pomelo, citron, et strejf af noget smørret og cremet, en mineralsk fornemmelse af koldt jern og en behagelig og velintegreret syre. Les Caillerets-marken er en af de mere berømte Premier Cru-marker i Chassagne-Montrachet og ligger lige syd for selve Chassagne-Montrachet byen. Det er en mark, som flere Bourgogne-kendere ynder at kigge efter, fordi niveauet på vinene er virkelig flot, mens priserne sjældent bliver så astronomisk høje som Chassagne-Montrachets Grand Cru-marker.

Vinen har lagret 18 måneder i 350-liters egetræsfade, hvoraf 25% har været nye.

Domaine Sylvain Morey

Et stjerneskud i Bourgogne med stor erfaring. Sylvain Morey har arbejdet sammen med sin far Jean-Marc Morey gennem flere år, samt startet sit eget domaine op i det sydligere Luberon i 2002. Da familieejendommen blev splittet op i 2013 mellem ham og hans søster Caroline, fik han adgang til små 3 hektar med nogle af de bedste vinmarker i Bourgogne. Sylvain har fordel af, at arbejde i hans fars gamle kælder med den originale gær, hvilket er væsentligt for udviklingen af vinens smag.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.