2016 Saint Aubin 1.cru Les Perrieres

Frankrig Bourgogne Saint-Aubin
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 637616
Udsolgt
kr. 329,00

Flot lys rød farve med teglfarvet kant. Duften står helt rank i glasset med noter af kirsebær og jordbær. Smagen er frisk med god levende frugtsyre og et herligt underliggende krydret element. Herlig blød og cremet karakter med god renhed i eftersmagen. Saint Aubin er mest kendt fro de hvide vine, men nogle parceller har et større indhold af brunt ler, som er bedre til Pinot Noir end til Chardonnay.

Les Perrieres parcellen ligger højt I kommunen, lige op af selve byen. Her i godt 300 meters højde opnår Pinot druerne flot modenhed i de bedste årgange. Druerne til denne vin høstes i hånden og vinen er lagret i 15 måneder på fad inden aftapning. De røde Bourgogne vine fra Domaine Roux følger nogenlunde samme opskrift. Alle druer høstes i hånden og afstilkes 100 % ved ankomsten til vineriet. Vinen gennemgår en kølig og relativt kort gæringsproces på neutrale tanke. Efterfølgende lagres vinene på franske egetræsfade i op til 15 måneder. Der bruges ikke meget mere end 30% nye fade og kun til de største vine. Dette for at fremelske vine med fokus på ren og saftig frugtkarakter

Domaine Roux

Less is more. Brødrene Sébastien and Matthieu Roux har indledt en ny og spændende æra for Domaine Roux. De arbejder for at gøre deres families Bourgogne-domæne mindre og bedre. Før i tiden arbejdede vingården overvejende med opkøbte druer, men i dag laver de næsten udelukkende vin på druer af egen avl. Mange marker er blevet omlagt til økologisk dyrkning, og der eksperimenteres f.eks. også med vinificering på amforaer.

Det har aldrig været mere spændende at drikke vine fra Domaine Roux, end det er lige nu, for kvaliteten på deres cuvéer bliver ved med at stige, og vinene har aldrig udtrykt sig mere personligt.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.