2015 Chassagne-Montrachet Les Chaumes

Frankrig Bourgogne Chassagne-Montrachet
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 637315
Udsolgt
kr. 479,00
Stor og fedmefuld Chassagne Montrachet fra den sydlige ende af kommunen. Et skoleeksempel på rigdom, fylde, mineralitet og friskhed i komplet balance. Vinen har en smuk let-gylden farve, med indsmigrende dufte af gule æbler, modne stenfrugter og akacieblomst, ledsaget af dybe noter af smør og hasselnød. Rig og cremet mundfølelse, men med en imponerende struktur og mineralitet. Honningmelon, fersken og hvide liljer, smelter sammen røg, friske nødder og toast. En bragende syre og ubeskrivelig længde i vinens saftspændte finale. Den ultimative ledsager til stegt hummer eller havtaske, gerne ledsaget af brunet smør med citron og hasselnød.  , , -----, , šLes Chaumes' er en vinmark, eller mere præcist navnet på flere forskellige parceller, beliggende i den sydlige ende af kommunen Chassagne Montrachet. Processen for Domaine Roux's hvidvine følger i høj grad den samme opskrift. Vinene gærer på fade i 3-4 uger og lagrer efterfølgende i op til 18 måneder på 20-30% nye egetræsfade (i dette tilfælde 12-14 mdr.).

Domaine Roux

Less is more. Brødrene Sébastien and Matthieu Roux har indledt en ny og spændende æra for Domaine Roux. De arbejder for at gøre deres families Bourgogne-domæne mindre og bedre. Før i tiden arbejdede vingården overvejende med opkøbte druer, men i dag laver de næsten udelukkende vin på druer af egen avl. Mange marker er blevet omlagt til økologisk dyrkning, og der eksperimenteres f.eks. også med vinificering på amforaer.

Det har aldrig været mere spændende at drikke vine fra Domaine Roux, end det er lige nu, for kvaliteten på deres cuvéer bliver ved med at stige, og vinene har aldrig udtrykt sig mere personligt.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.