2020 Bourgogne Blanc

Frankrig Bourgogne Bourgogne
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 642320
Udsolgt
kr. 219,00

Elegance og intensitet i denne uimodståelige Bourgogne Blanc. 

Her får du en overbevisende introduktion til Domaine Rouxs stil, hvor renhed og mineralitet, komplimenteres af husets karakteristiske frugtfedme og silkeagtige saftighed. I særdeleshed den mest åbne, friske og let tilgængelige i husets portefølje, men samtidig lettere fedmefuld og med stor karakter. Et fremragende sted at starte, hvis du vil lære huset at kende.

I glasset vil du opleve en klassisk Burgundisk i både duft og i smag, med noter af gule æbler, friske liljer, citrusskaller og hvide stenfrugter, ledsaget af diskrete toner af honning, hasselnød og smør. I munden opleves vinen saftig, frugtfyldt og underspillet cremet, balanceret af en snorlige mineralitet der vibrerer på bagtungen. En velkomponeret frugtsyre i den mundvandsdrivende finish, sætter det endelige strejf på denne smukke Bourgogne Blanc. Den perfekte ledsager til elegante serveringer med hvid fisk eller skaldyr, gerne ledsaget af en smørbaseret sauce.  

Domaine Roux er en gammel, klassisk jordbesidder i Bourgogne. Vingården er beliggende i kommunen Saint Aubin, lige mellem kommunerne Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet. Frugten til husets Bourgogne Blanc kommer udelukkende fra vinmarker i Côte de Beaune, men vinen er ulig de fleste andre i husets portefølje, udelukkende lagret på ståltanke. Dette for netop at bevare frisk- og frugtighed i den endelige vin.  

Domaine Roux

Less is more. Brødrene Sébastien and Matthieu Roux har indledt en ny og spændende æra for Domaine Roux. De arbejder for at gøre deres families Bourgogne-domæne mindre og bedre. Før i tiden arbejdede vingården overvejende med opkøbte druer, men i dag laver de næsten udelukkende vin på druer af egen avl. Mange marker er blevet omlagt til økologisk dyrkning, og der eksperimenteres f.eks. også med vinificering på amforaer.

Det har aldrig været mere spændende at drikke vine fra Domaine Roux, end det er lige nu, for kvaliteten på deres cuvéer bliver ved med at stige, og vinene har aldrig udtrykt sig mere personligt.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.