2018 Aligote

Bourgogne Bourgogne
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 642818
Udsolgt
kr. 129,00

Intens, sprød og frugtfyldt Aligoté, der forfører med sin underspillede fedme. Smuk citronfarvet i glasset, med gyldne reflekser. Duften stiger op af glasset, med noter af hvid fersken, grønne æbler, modne citrusfrugter og akacieblomst, ledsaget af subtile toner af mandelkerne og hø. Mellemfyldig på tungen, hvor den perfekt modne frugt, smelter sammen med en vibrerende mineralitet. Smagen følger næsen til dørs, med en potpourri af hvide stenfrugter, foruden knuste kalksten, havtorn og blot en anelse hasselnød. En saftig, lang og sprød finale, hvor den forfriskende frugtsyre lader mundvandet drive.

En oplagt ledsager til elegante serveringer med hvid fisk eller røde skaldyr, gerne garneret af vinterens kål og en syrlig Sauce Beurre Blanc.
Vinen er lavet på 100% Aligoté, den historiske, men stadigt underkendte hvide druesort i Bourgogne. Aligoté giver ofte vine med slankere krop og højere syre, sammenlignet med sin 'fætter' Chardonnay, og kan, hvis den ikke bliver taget seriøst, give simple, spidse og bittersyrlige vine. Domaine Roux's udgave er et smukt eksempel på 'seriøs' Aligoté og stilistisk fremstår den mere moden og med en næsten fedmefyldt frugt, dog uden at miste druesortens unikke karakteristika. Ganske enkelt en fremragende Aligoté, der ligeledes giver et godt indblik i producentens overordnede stil.

Domaine Roux

Domaine Roux er en af Bourgognes store og traditionsrige jordbesiddere, som gennem årene har etableret sig som et af den prestigefyldte regions absolutte top-vinhuse takket være deres fantastiske og meget klassiske terroir-drevne rød- og hvidvine.


FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.