2023 Anjou En Chenin
Mineraldrevet, elegant og energisk hvid Anjou. Vinen pirrer og forfører i både duft og i smag, med en symfoni af gyldengrønne æbler, grapeskal, knuste sten og nypresset lime, ledsaget af hvide blomster, orangefarvede citrusfrugter og asiatiske limeblade. Flyvende noter af akaciehonning, ristet brød og friske nødder, ligger diskret i baggrunden og kærtegner frugten. Saftig, forfriskende og mellemfyldig mund, med en imponerende syreekstrakt og en diskret-cremet karakter. Eftersmagen er levende, sprælsk og knasende sprød, komplimenteret af en perfekt doseret grapebitterhed, der behageligt bider fra sig. Et fantastisk eksempel på knastør og modernistisk Chenin Blanc, der viser sig som en sand ambassadør for både druesort og region. Vine som denne er fabelagtige i sammenhæng med mad, og omfavner alt fra friske gedeoste, de sæsonbetonede hvide asparges og forårets delikate stenbidderrogn.
Vinen er sammensat af 100% Chenin Blanc, høstet fra flere forskellige skifer-parceller i Saint Lambert-området, på den venstre bred af floden Layon. Gennemsnitligt 40 år gamle vinstokke, dyrket efter biodynamiske og økologiske principper, og med minimal tilsætning af svovl under den manuelle høst (max. 1 g/hl). Chenin Blanc er en yderst krævende druesort der modner meget uregelmæssigt, hvorfor der kræves stor præcision i arbejdet i vinmarken. Af denne årsag udføres der streng selektering af drueklaserne allerede under høst, så kun den perfekt modne frugt kommer med i kælderen. Ved ankomst til vineriet presses de hele drueklaser ganske blidt, efterfulgt af en naturlig sedimentering af mosten, inden gæringen sættes i gang. Den delvise malolaktiske omdannelse (omdannelse af æblesyre til mælkesyre), efterfølges slutteligt af en kortere lagring på de døde gærceller ('sur lie'), hvilket foregår på store, brugte egetræsfade. Disse processer blødgør vinens mere skarpe æblesyre og bidrager med både fylde, cremethed og kompleksitet.
91/ 100 point | Jyllands-Posten
"5 stjerner. Let røget, blød, imødekommende, balanceret. Meget klar til at drikke. Prisen er yderst fornuftig."
Domaine Ogereau
Domaine Ogereau er et familieejet domaine fra 1890, beliggende i kommunen Saint-Lambert-du-Lattay i vindistriktet Anjou. Den unge og talentfulde vinmager Emmanuel (5. generation) står i dag for den daglige drift, i tæt samarbejde med sin far Vincent.