2021 Morey-Saint-Denis Aux Cheseaux

Frankrig Bourgogne Vosne-Romanée
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 399021
Udsolgt
kr. 569,00

Volumiøs og energisk Morey-Saint-Denis, fra enden nær Gevrey-Chambertin. Aux Chéseaux er et fantastisk terroir, blot et stenkast fra Mazoyères-Chambertin - og ifølge Sebastien selv, det bedste stykke land han ejer i Morey. En symfoni af overdådighed, tæthed og yndefuldhed, er denne en absolut perle i producentens portefølje. Rød- og mørkfrugtig i både næse og mund, med noter af hindbær, blåbær og kirsebærsten, komplimenteret af let-støvede jordbunds-toner, krydderier og charmerende fad. På paletten opleves vinen ungdommeligt åben, forholdsvis fyldig og med imponerende tanninstruktur. I sandhed én af Odoul-Coquards mest udadvendte vine, der ganske enkelt stråler - allerede i sin ungdom.  

Vinmarken Aux Chéseaux på blot 2,6 hektar ligger i den nordlige ende af Morey-Saint-Denis, grænsende op til nabokommunen Gevrey-Chambertin og Grand Cruen Mazoyères-Chambertin. Som de fleste af Odoul-Coquards 1. Crus er vinen lagret i 15-18 mdr. på egetræsfade, her af ca. 50% nye.  

Domaine Odoul-Coquard

Domaine Odoul-Coquard er et lille familieejet og traditionsrigt vinhus i Morey-Saint-Denis i Bourgogne, der laver klassiske og karakterfulde vine. Huset er anført af Sebastian Odoul, som tidligere har arbejdet for legendariske navne som Domaine Dujac og Domaine Meo-Camuzet.  

Under hans ledelse er den lille vingård trådt ind i en helt ny liga, og gårdens beskedne produktion bliver årgang efter årgang sværere at komme i nærheden af.