2021 Morey-Saint-Denis 1. Cru Clos la Riotte

Bourgogne Vosne-Romanée
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 388421
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 1.199,00

En smuk vin, en smuk historie! Fra den blændende 1. Cru mark La Riotte i hjertet af kommunen, beliggende i direkte forlængelse af Grand Cruen Les Chabiots, er dette en sand perle i Odoul-Coquars serie af vine. Mørkfrugtet, uhyre seriøs og pakket med mineralsk energi. Overraskende åben i både duft og i smag, med noter af søde sommerbær, konserverede kirsebær, røg og knuste sten, foruden ny læder, vilde blomster og Odoulsk fad-krydderi. Tæt, kødfuld og saftig på tungen, omfavnet af et fast mineralsk bid og en rank tanninstruktur. Smertende intens og givende i den længelevende eftersmag, er denne Morey ganske enkelt uimodståelig allerede i sin ungdom - men samtidig én af Odoul-Coquards mest lagringsegnede vine. Et unikum fra Sebastiens talentfulde hånd.  


Bag denne smukke vin, gemmer der sig en smuk historie. La Riotte er en ganske lille muromkranset vinmark, der kollektivt er ejet af selve landsbyen. Eftersom Odoul-Coquard er den mindste jordbesidder af Grand Cru i kommunen, udlejes således et stykke af denne mark til domainet, hvor fra der produceres omtrent 6 fade. Sebastien kan beholde og flaske de 4 fade selv - de resterende 2 gives tilbage til landsbyen, hvor vinen benyttes ved festlige lejligheder, middage, til gaver etc. La Riotte er i særdeleshed i gode hænder hos Sebastien! 

Domaine Odoul-Coquard

Domaine Odoul-Coquard er et lille familieejet og traditionsrigt vinhus i Morey-Saint-Denis i Bourgogne, der laver klassiske og karakterfulde vine. Huset er anført af Sebastian Odoul, som tidligere har arbejdet for legendariske navne som Domaine Dujac og Domaine Meo-Camuzet.  

Under hans ledelse er den lille vingård trådt ind i en helt ny liga, og gårdens beskedne produktion bliver årgang efter årgang sværere at komme i nærheden af.