2020 Morey-Saint-Denis 1. Cru Clos la Riotte

Bourgogne Vosne-Romanée
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 388420
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 1.189,00

En smuk vin, en smuk historie! Fra den blændende 1. Cru mark La Riotte i hjertet af kommunen, beliggende i direkte forlængelse af Grand Cru™en Les Chabiots, er dette en sand perle i Odoul-Coquard™s serie af vine. Mørkfrugtet, uhyre seriøs og pakket med mineralsk energi. Overraskende åben i både duft og i smag, med noter af søde sommerbær, konserverede kirsebær, røg og knuste sten, foruden ny læder, vilde blomster og Odoul™sk fad-krydderi. Tæt, kødfuld og saftig på tungen, omfavnet af et fast mineralsk bid og en rank tanninstruktur. Smertende intens og givende i den længelevende eftersmag, er denne Morey ganske enkelt uimodståelig allerede i sin ungdom  men samtidig én af Odoul-Coquard™s mest lagringsegnede vine. Et unikum fra Sebastien™s talentfulde hånd.  

Bag denne smukke vin, gemmer der sig en smuk historie. La Riotte  denne ganske lille muromkransede vinmark er kollektivt ejet af selve landsbyen. Eftersom at Odoul-Coquard er den mindste jordbesidder af Grand Cru i kommunen, udlejes således et stykke af denne mark til domainet, hvor fra der produceres omtrent 6 fade. Sebastien kan beholde og flaske de 4 fade selv - de resterende 2 gives tilbage til landsbyen, hvor vinen benyttes ved festlige lejligheder, middage, til gaver etc. La Riotte er i særdeleshed i gode hænder hos Sebastien! 

Domaine Odoul-Coquard

Domaine Odoul-Coquard er et lille familieejet og traditionsrigt vinhus i Morey-Saint-Denis i Bourgogne, der laver klassiske og karakterfulde vine. Huset er anført af Sebastian Odoul, som tidligere har arbejdet for legendariske navne som Domaine Dujac og Domaine Meo-Camuzet.  

Under hans ledelse er den lille vingård trådt ind i en helt ny liga, og gårdens beskedne produktion bliver årgang efter årgang sværere at komme i nærheden af.