2019 Moulin-A-Vent Au Michelon

Frankrig Beaujolais Beaujolais
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 610119
Udsolgt
kr. 279,00

Godards Moulin-á-Vent har en blød og overdådig tekstur. Den er silkeblød med en dyb solbær og rød kirsebær frugt. Vinen er frisk og fyldig i smagen med en flot livlighed og koncentration. Dette komplementeres af et mineralsk touch der giver længde. Druerne kommer fra den nordlige del af appellationen med mørke sten og en mørk sandet jord som giver vinen kraft og elegance.

Mee Godard bosatte sig i 2013 i Morgon og begyndte at lave vine der med det samme trak overskrifter. Hun har sin uddannelse fra Oregon State University med afslutning i ønologi fra Montpellier og slog sig i 2007 ned i Bourgogne, hvor hun arbejdede frem til 2013.

I 2013 købte Mee 3 parceller med 65 år gamle vinstokke i Morgon. Målet er at fremstille 'vin de garde', altså vine der kan udvikle sig over tid i flasken. De store årgange vil kræve tid på karaffel som unge for at vise flest mulig nuancer., , Med en produktion på lige omkring 2000 kasser står Mee selv for de fleste processer. Mee har et lille cuverie hvor hun får de manuelt høstede druer ind til vinifikationen. Alle druer sorteres i hånden og under halvdelen afstilkes. Gæring foregår i cementtanke og selve lagringen foregår i store egetræs-foudre. Det er ikke vine der skal have smag af fadene, men intensitet og kompleksitet fra fadlagringen.

Domaine Mee Godard

Domaine Mee Godard har trods sin beskedne størrelse i de senere år udviklet sig til et af Beaujolais’ absolutte top-vinhuse takket være deres karakterfulde og meget terroirdrevne rødvine.