2015 Morgon Cote du Py

Frankrig Beaujolais
Gamay
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 610315
Udsolgt
kr. 229,00
En kompleks vin med tæthed i frugten og stor længde i smagen. Duften er ikke så åben, men udvikler sig langsomt i glasset. Der er noter af saftige kirsebær, plukket vildt fra træet i baghaven. Dybde og liv som bliver ved med at give gode noter. Smagen er intens med hØj frugtsyre, fine tanniner og stor dybde i smagen. En vin med mange komplekse noter., , En virkelig flot Beaujolais med 100 % Gamay, fra 65 år gamle vinstokke, der er dyrket som små buske i det der hedder gobelet. Her dækker det naturlige bladlØv for solen, så druerne ikke bliver brændt. Der er på denne måde kun plads til 4500 - 5000 vinstokke per hektar, som også holder det samlede udbytte lavt. Der arbejdes fra 2016 Økologisk i vinmarkerne og alt arbejde udfØres med stor respekt for det naturlige liv mellem vinstokkene.  , , -----, , Denne vin kommer fra jordbund lokalt kendt som 'roches bleues' der giver vinen god kompleksitet og dybde. Druerne er hØstet fra 3 specifikke parceller; Morgon, Chaponne og Côte de Py. De vender lidt forskelligt, men alle inden for Côte de Py delen af Morgon kommunen. De vender hhv. nordØst, sydvest og sydØst. Det giver lidt forskellig modenhed, alt efter hvor meget sol der er kommet på druerne og tilfØrer i den sidste ende kompleksitet til vinen., , HØsten foregår i små plastikbØtter. Vinifikationen tager 15 - 20 dage med gæring i cementtanke. EfterfØlgende lagres hver parcel separat i en kombination af egetræsfade på forskellig stØrrelse i ca. 1 år. En velbalanceret vin der kan drikkes ung, men også har potentiale til flere år i kælderen.

Domaine Mee Godard

Domaine Mee Godard har trods sin beskedne størrelse i de senere år udviklet sig til et af Beaujolais’ absolutte top-vinhuse takket være deres karakterfulde og meget terroirdrevne rødvine.


FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.