2019 RimauresQ Rouge
Granatrød i farven, med en kompleks duft af modne, mørke bær, peber og ristede krydderier. Vinen har en blød og behagelig tekstur, der tilfører en sødlig smag af bagekrydderier og kakao. Der er ingen tvivl om, at Rimauresq fortjener deres Cru Classé-status.
Vinen er sammensat af 47% Syrah, 20% Grenache, 16% Mourvèdre, 14% Carignan og 3% Cinsault. Ifølge Rimauresq er opskriften på vinen simpel, men svær. Det hele starter med druer af høj kvalitet, der bliver plukket på det helt rigtige tidspunkt. Druerne koldmacereres i en uge i rustfri ståltanke, hvilket udtrækker smagsstoffer på en mere elegant og frisk måde end ved maceration ved normal temperatur. Herefter får vinen lov til at lagre på cementtanke i nogle måneder, inden den flaskes. Den neutrale lagring sikrer, at du udelukkende oplever de vidunderlige druers smagsudtryk i vinen uden at blive påvirket af indflydelse fra lagring på egetræ.
Nyd den sammen med en provencalsk klassiker: Lammeskulder med hvidløg, timian og rosmarin.
Domaine de RimauresQ
Særegenhed, oprigtighed, nøjagtighed, loyalitet og autenticitet – med de fem ord forklarer Rimauresq selv, hvordan de siden deres grundlæggelse i 1882 har etableret sig som én af Provences absolut bedste producenter. Deres status blev allerede cementeret i 1955, da de sammen med 22 andre vingårde blev ophøjet til Côtes de Provence Cru Classés-status. Denne vigtige anerkendelse blev givet til producenter, som havde historie, omdømme og en vin af så høj kvalitet, at de blev betragtet som regionens bedste.
Siden denne første, store milepæl har de arbejdet utrætteligt for at bevare den vinens kvalitet, som i første omgang sikrede dem deres store anerkendelse. Og ved at være tro mod deres stil og udtryk har de etableret sig som en urokkelig klippe af kvalitet i en ellers meget omskiftelig vinverden.