2016 Côte Chalonnaise Clos de l'Évêché

Frankrig Bourgogne Bourgogne
Rødvin - Varenummer: 010412002
Udsolgt
kr. 159,00

Blød og frugtig Pinot Noir fra Bourgognes hjerte: Côte Chalonnaise.

En smidig og medgørlig rødvin, hvor tannierne er silkebløde, frugten saftig og syren livlig. Det leder an med noter af rød frugt hvor vi særligt bidder mærke i hindbær, jordbær, kirsebær og så har vinen den umiskendelige Bourgogne-fornemmelse af skov, jern og mineralitet.

Druerne til vinen kommer fra særligt udvalgte mark parceller omkring byen Saint-Denis-de-Vaux. Her har markerne et højt indhold af både ler og kalksten, og er beliggende imellem 240 og 350 meters højde. Vinen er gæret på ståltank og har efterfølgende lagret 10 måneder på selvsamme tanke. Det giver en helt ren og klar frugtprofil, som sitrer af energi.

En charmerende og drikkeklar flaske rød Bourgogne.

5/6 STJERNER | VINHJERNEN - ANDERS HALSKOV


"Bourgogne til under 200? Ja, hvis man kommer lidt ud i periferien, her Côte Chalonnaise, er der stadig fundt at gøre. "Clos de L'Eveche 2020" fra Domaine Joussier har herlig kirsebær næse i lidt tung stil, men dufter indbydende. Munden starter blidt inden fin syre og ru tanniner strammer nydeligt op. Det er ikke stor, kompleks Pinot, men det smager både dejlig og  af Bourgogne og jeg gad godt prøve den igen om et år"


FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.