Dedicated to wine since 1880
Indkøbskurv (0) Kr. 0

Spagnol

Spagnol familien driver dette lille luksusvineri i hjertet af Prosecco distriktet med stor passion og charme. Der dyrkes 32 hektar vinmarker, som for de fleste tilfælde er på den berømte Col del Sas bakke. Familien har dyrket vin siden begyndelsen af det 19. århundrede, men begyndte først på mousserende vine i 1986 her i Conegliano Valdobbiadene, som er det bedste område for Prosecco fremstilling. Glæden ved at have denne størrelse er optimalt for Spagnol familien, for så kan de holde fokus på hver enkel vinstok og frembringe den kvalitet de ønsker i den endelige vin. Familiefirmaet bliver passet og plejet af farmand Orazio, hans frue Loreta og deres fine sønner; Stefano, Marco, Alberto og Mattia.

I dette bjergrige landskab arbejder Spagnol familien kun med den bedste drue i området; Glera. Denne drue modner optimalt og udvikler hele sin aromatiske palet under de lokale forhold med kølige nætter og varme dage. Vinen gæres på ståltanke og hele målet er at bevare mest mulig druekarakter og friskhed i vinene. Det store Prosecco område dækker mange forskellige terroirs, i både Veneto og Friuli. Det bedste område hedder Conegliano Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore og dækker kun skråningerne i de 15 bedste kommuner centralt i området. Det er her Spagnol har deres Col del Sas mark beliggende. Dette område leverer vine med lidt større koncentration, men først og fremmest større finesse.

Hos Az. Agr. Spagnol producerer man kun en håndfuld forskellige vine, alle mousserende på Glera druen. De spænder i sødme fra 0 – 32 gram per liter. Topvinen er Rive de Solighetto der kommer fra den bedste parcel som familien ejer. 

Produkter (5)