Legret et Fils

Legret et Fils er en lille familiedrevet producent i Champagne, i det smukke bagland bagved Côte des Blancs. Huset dyrker alle sine vine efter biodynamiske principer, er under økologisk certificering og er endda certificeret som vegansk Champagne producent.

Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Gården ejer vinparceller med alle de tre klassiske druesorter i Champagne, Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Porteføljen er derfor meget nuanceret og en sand fryd at gå på opdagelse i! Alt arbejde i marken foregår med håndkraft, og efter økologiske- og biodynamiske principper. I november 2016 modtog Legret & Fils også sin veganske certificering som dækker alle husets vine. 

Champagnerne herfra er alle friske og rene i stilen, med minimal tilsat dosage.

Markerne ligger på lave skråninger i de to små dale Petit Morins samt Sézannais og dækker blot 5 hektar. Huset ligger i den lille by Talus-Saint-Prix hvor både vinificeringen og lagring finder sted i gårdens kældre. Ved høsten håndplukkes druerne og presses nænsomt så kun den mest rene saft bruges. Gæringen finder sted i rustfrit stål tanke og overføres efterfølgende til egefade. Som et led i den veganske produktion bliver der ikke anvendt æggehvider til at klare vinen. I stedet klares vinen igennem naturlige filtre og hele processen sker uden brug af animalske produkter.

I sidste ende lagres flaskerne mellem 4 og 6 år inden de frigives. Herved er vinene perfekt balanceret og viser sig fra sin bedste side når de forlader vingården.