Génot-Boulanger

Génot-Boulanger er et lille familieejet vinhus beliggende i Mersault i Bourgogne, der har specialiseret sig i ærlige og meget terroirdrevne rød-og hvidvine.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Som så mange andre vinhuse begyndte det hele med en drøm – i dette tilfælde en parisisk farmaceut-families om at etablere en vingård i Bourgogne.

Den blev en realitet i 1974, da Charles-Henri Génot og hans hustru installerede sig i den prestigefyldte kommune Mersault, hvor de frem til 1998 formåede at udvide antallet af vinmarker til 22 hektar i nogle af de bedste kommuner i Bourgogne.

Herefter gik domænet i arv til Francois Delaby, hvis datter og svigersøn Aude og Guillaume Lavollée overtog ledelsen i 2008. Duoen påbegyndte tidligt den omlægning til ren økologisk produktion, som blev endeligt fuldendt i 2018. Samtidig har de også eksperimenteret med biodynamiske teknikker i vinmarken.

Generelt arbejder man efter en generel ambition om at lave vine, som så præcist som muligt ”udtrykker det uforlignelige burgundiske terroir”. Så når alle Pinot Noir og Chardonnay-druer er blevet håndplukket, tilstræbes der så lidt som mulig menneskelig påvirkning i kælderen, hvor både de røde og hvide vine til slut lagres på eg i først 12 og siden seks yderligere måneder.

Resultatet taler for sig selv!