Dedicated to wine since 1880
Indkøbskurv (0) Kr. 0

Chateau Saint Louis la Perdrix

Dette smukke slot er beliggende i Bellegarde mellem Avignon og Montpellier i det sydlige Frankrig og blev grundlagt i 1812. Dengang var det hjemsted for Hertuginden af D'Uzes, som tog ud på landet med sine fornemme venner for at gå på agerhøne jagt, deraf navnet. Det var også her Alphonse Daudet, en meget berømt fransk forfatter, fandt inspiration til en af sine mest anerkendte noveller.

I nyere tid (1950) blev slottet købt af Philippe Lamour, som har spillet en stor rolle i regionens vinhistorie. Han stod blandt andet for renoveringen af slottet og dets kældre. I dag føres traditionen videre hånd i hånd med den moderne teknologi. Det unge team formår på trods af den økonomiske vanskelige situation det er, at dyrke alle 60 ha. på bæredygtig vis. Siden 2006 har stedet været certificeret under Viticulture Raisonnée.

Fra de 60 ha. vinmarker produceres der årligt 350.000 flasker, hvoraf 70 % er rødvin, 25 % Rosé og resten hvid. Druerne der anvendes er Syrah, Grenache noir, Cinsault og Carignan. Til de hvide bruges der Grenache blanc og Rousanne.

Stilen må siges at gå mere i retningen af vinene fra Côte du Rhône end dem fra Languedoc, da jordbunden minder om den man kan finde i det sydlige Rhône med store kampesten. Den megen sol og gunstige jordbund giver meget kraftfulde vine med et krydret strejf.

Wine from Chateau Saint Louis la Perdrix is on the way.