Dedicated to wine since 1880

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.

Under 18 år
Indkøbskurv (0) Kr. 0
Fri fragt ved køb over 599 kr. / Bestil inden kl. 12.00, og vi sender samme dag // Hurtig, problemfri levering på 1-2 hverdage

Veneto

Italien

-

Veneto

Veneto er området, der ligger lige øst for Gardasøen og leverer flotte frugtrige vine, der passer perfekt til en varm sommerdag.

Som Italiens tredje mest vinproducerende region er Veneto, i Italiens nordøstlige hjørne, hjem for mere end 27 DOC vine og nu også 10 DOCG'er.

Antallet af DOCG'er er vokset enormt de senere år og udvides hele tiden. DOC og DOCG vinen fylder mere end 25 %, hvoraf lidt over halvdelen er hvidvin.

Det kølige, men vindstille klima for foden af Alperne, ved Gardasøen, giver optimale betingelser for at dyrke grønne druer, som for eksempel den indfødte Garganega, der netop er hoveddruen i Soave. Området langs kysten ved Adriaterhavet, derimod, har et væsentlig mildere og varmere klima, og det er her langt de fleste røde druer dyrkes. De mest anvendte røde druer i Veneto er; Corvino, Rondinella og Molinare. Blandt de mest kendte rødvine er Valpolicella, Amarone og Bardolino.

Selvom regionen er en af de mest moderne vinregioner i Italien, så anvendes der stort set stadig udelukkende italienske sorter. Man anvender i mindre grad internationale druer som f. eks. Cabernet Sauvignon og Chardonnay, der til gengæld er slået godt igennem i naboregionerne Friuli, Alto Adige og Trentino. Veneto er desuden én af Italiens mere dynamiske vinregioner.

 

Udvid Søgning
Filtrer din søgning, På f.eks.: Type / Drue / Region / Distrikt / Årgang / ...

Drue

Region

Distrikt

Produkter (5)