Sancerre

Sancerre har trods sin beskedne størrelse udviklet sig til en af Frankrigs mest ikoniske og prestigefyldte vinregioner, der primært er kendt for sine fremragende hvidvine lavet på Sauvignon Blanc-druen.


pr. side
Vis som Grid Liste

18 varer

Faldende orden
  1. Sancerre Cote des Embouffants
    En elegant Sancerre med flot Sauvignon Blanc karakter. Her er friske noter af grønne æbler og citrusfrugt. Smagen er intens med flot mineralsk indspark, sammen med den modne frugt. Vinen er tør, men fremstår med en flot druemodenhed. En flot ledsager til dine bedste skaldyr, eller milde oste., , Cote des Embouffants er en helt unik vinmark, ca. 1 km fra Sancerre by og kun 800 meter fra Roger Neveus egne kældre. Marken er ca. 1 hektar stor og har en optimal sydvest vendt hældning, så druerne får optimal sol og dermed modenhed. Jordbunden er meget kalkholdig, med store sten på toppen. Dette giver hårde vækstbetingelser fra Sauvignon Blanc druerne, der derved får mere koncentration. Vintokkene på marken er mere end 20 år gamle.
    kr. 179,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

18 varer

Faldende orden

Sancerre ligger placeret midt i Frankrig i den østlige del af Loire-dalen omkring 100 km. sydøst for Orléans.

Her har man – som så mange steder i Frankrig – en ældgammel vintradition, der kan spores helt tilbage til, da romerne plantede de første vinranker i området formentlig omkring år 100 e.Kr.

En gang var Sancerre mest kendt for sine lette rødvine lavet på Pinot Noir og Gamay, men da området blev ekstremt hårdt ramt af Phylloxera i midten af 1800-tallet, var man nødt til at plante nye druer, hvilket er forklaringen på, at Sauvignon Blanc har opnået en så altdominerende position dernede i dag.

Som region er Sancerre kendetegnet ved et køligt fastlandsklima med varme somre og meget kølige vintre med risiko for frost i det tidlige forår samt en varieret jordbund bestående overvejende af grus, kalksten, flint samt Kimmeridge-ler magen til det fra det nærtliggende Chablis.

Af de samlet set omkring 3000 hektar vinmarker er omkring 80 pct. beplantet med Sauvignon Blanc, som har vist sig at trives i en sådan grad, at man ofte taler om Sancerre som druens ”spirituelle hjem”.

Det skyldes, at Sancerre-hvidvine i forhold til mere konventionelle oversøiske Sauvignon Blanc-vine fra eksempelvis Marlborough og Casablanca Valley udmærker sig ved deres større kompleksitet, knastørre karakter, markante mineralitet og indbydende smagsnoter som æble, lime, grapefrugt, stikkelsbær samt noget græs-agtigt og flintet.

Med Sauvignon Blancs så altoverskyggende dominans kan man til tider godt komme til at glemme, at der faktisk også laves meget andet glimrende vin i Sancerre – f.eks. de Pinot Noir-rødvine, som udgør omkring 20 pct. af den samlede produktion samt en ganske lille smule rosé lavet på den ellers næsten totalt hedengangne Gamay-drue.

Hos Otto Suenson er vi stolte og glade over at kunne tilbyde vine fra en række af denne fascinerende og fantastiske regions meget roste producenter som bl.a. Millet Roger og Lucien Crochet.