Dedicated to wine since 1880

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.

Under 18 år
Indkøbskurv (0) Kr. 0
Fri levering ved køb for minimum 599,- | Levering 1-2 hverdage | OBS! Forvent ekstra leveringstid grundet Black Friday

Rhône

Frankrig

-

Rhône

En 2-delt region i det sydlige Frankrig.

Rhône er et klassisk område i den danske vinbevidsthed. Dette skyldes i høj grad, at mange vine herfra passer ualmindelig godt til traditionel dansk mad. Især Chateauf-du-Pape vinene er at finde på bordet mange steder juleaften.

Rhône er inddelt i en lang række mindre AOC'er, som hver især har deres eget kendetegn.

Hvis vi kigger mere overordnet, så er Rhône opdelt i to: Nord-Rhône og Syd-Rhône, hvor Nord-Rhône går fra Vienne til Valence. Her hersker Syrah druen som enlig majestæt til rødvine. De hvide vine laves her på Marsannay, Roussanne og Viognier.

De røde fra især Cote Rotie og Hermitage regnes for nogle af verdens største vine. Der ligger dog gode oplevelser i mange af de andre distrikter heroppe nordpå. Generelt vine der har et stort udviklingspotentiale.

Syd-Rhône er langt større og er centreret omkring Orange og distriktet Chateauneuf-du-Pape. Rødvinene her sydpå er domineret af Grenache druen, men kan være blandet med helt op til 13 forskellige druesorter.

Generelt meget bløde og fyldige vine og de bedste med stort udviklingspotentiale.

Udvid Søgning
Filtrer din søgning, På f.eks.: Type / Drue / Region / Distrikt / Årgang / ...

Produkter (52)

Sider

Sider