Dedicated to wine since 1880

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.

Under 18 år
Indkøbskurv (0) Kr. 0
Fri fragt ved køb over 599 kr. / Bestil inden kl. 12.00, og vi sender samme dag // Hurtig, problemfri levering på 1-2 hverdage

Provence

Frankrig

-

Provence


Provence er et af de få større områder i Frankrig, der er specialiseret produktion af Rosévin. Bevares, der laves lidt hvidvin og glimrende rødvine baseret på Mourvédre i Bandol, men det er rosé der klart dominerer. Meget bliver solgt lokalt – ofte til opskruede priser i ved den franske Riviera i byer som Nice, Cannes og St. Tropez. Der er dyrket vin her siden 600 år før vor tidsregning, fra da Romerne grundlagde Marseille, men det var først i 1955, at man lavede et klassificering af hvilke ejendomme, der er de bedste. Det er det eneste sted i Frankrig hvor man gør det udover Bordeaux. Andre steder følger det markerne, ikke slottene. Det startede med at være 14 Cru Classé, i dag er det kun 18 ud af over 500 ejendomme, der er Cru Classé.
 

Udvid Søgning

Produkter (22)

Sider

Sider