Dedicated to wine since 1880

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.

Under 18 år
Indkøbskurv (0) Kr. 0
Gratis fragt ved 1000,- / Bestil inden kl. 12.00, og vi sender samme dag / Hurtig levering på 1-2 hverdage

Montalcino

Italien

-

Toscana

Montalcino


Knap 80 km syd for Firenze i det sydlige Toscana finder vi byen Montalcino, som er hjemsted for en af Italiens og verdens største rødvine: Brunello di Montalcino, også kaldet Brunello i daglig tale.

Den lille kommune er generelt garant for stor kvalitet i vinene, hvor især Brunello'en har været kendt i hele verden i mange årtier. Eneste tilladte drue her er Sangiovese Grosso og Brunello er faktisk navnet på en historisk klon af Sangiovse-druen, som man har dyrket i flere hundrede år her på egnen.

Området fik sin DOC status i 1966 og sin officielle DOCG i 1980. Generelt stilles der store krav til lagringen af Brunello-vine inden vinen frigives.

De nuværende regler foreskriver, at Brunello di Montalcino skal lagres i minimum 4 år, heraf 2 på fad, inden frigivelse.
Riserva Brunello skal lagres i minimum 5 år, heraf 2 på fad.

De fleste producenter fremstiller også en Rosso di Montalcino, der er fadlagret i kortere tid og som generelt er mere frugtrig i sit udtryk end Brunello.

Udvid Søgning

Produkter (35)

Sider

Sider