Dedicated to wine since 1880

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.

Under 18 år
Indkøbskurv (0) Kr. 0
Fri fragt ved køb over 599 kr. / Bestil inden kl. 12.00, og vi sender samme dag // Hurtig, problemfri levering på 1-2 hverdage

Hautes-Côtes-de-Nuits

Frankrig

-

Bourgogne

Hautes-Côtes-de-Nuits

Her femstilles nogle af de største vine. Den nordlige del, lige syd for Dijon, kaldes for Côtes de Nuits mens den sydlige del med Beaune som centrum betegnes Côte de Beaune.

I Côte de Nuits produceres der hovedsagligt rødvin og af de vigtigste kommuner, hvor de bedste marker befinder sig er, bør følgende nævnes; Gevrey-Chambertin, Morey Saint Denis, Vosne Romanée, Chambolle Musigny, Vougeot og Nuits St. Georges. Selvom sidstnævnte ikke blamere sig af nogen Grand Cru marker, men har Nuits St. George god en lang række Premier Cru marker.

Hvis man skal forsøge at karakterisere disse kommuner, så kan man sige, at Chambolle Musigny er den feminine og elegante, Gevrey-Chambertin er den mørke og maskuline med masser af tannin og syre, mens Morey Saint Denis ligger et sted imellem uden dog at have et frembrusende karaktertræk ligesom de to førstnævnte. Vosne Romanée vine er helstøbte og besidder det bedste fra de tre andre og fremstår altid fløjlsbløde. Vine fra Nuits St. George besidder mere rå og utæmmelige tanniner, som giver den et groft udtryk. 


Hvis vi tager sydpå til Côte de Beaune er de fremtrædende kommuner; Puligny Montrachet og Chassagne Montrachet samt Meursault, Pommard og Volnay. De to førstnævnte deles om verdens mest berømte mark Le Montrachet. Skal man skelne mellem de to, er Puligny Montrachet den mest mineralske vin af de to. Den er slank med mere syre idet jordbunden i Puligny indeholder mere kalk end i Chassagne, hvor der er en smule mere ler i undergrunden. Det gør, at vinene fra Chassagne mere buttede og fede - til tider helt eksotiske i deres udtryk og meget intense.

Kommunen Meursault er kendt for sine høduftende, smøragtige og nødderistede vine. Pommard frembringer røde vine med masse af tannin, mens de fra er mere elegante og kaldes ofte for sydens Chambolle.

Udvid Søgning
Filtrer din søgning, På f.eks.: Type / Drue / Region / Distrikt / Årgang / ...

Drue

Region

Distrikt